News

Ce avere are Olguța Vasilescu. Câți bani a strâns soția lui Claudiu Manda

14.04.2019 | 13:20
Ce avere are Olguta Vasilescu Cati bani a strans sotia lui Claudiu Manda

Lia Olguța Vasilescu, membră a Partidului Social Democrat, a deținut funcția de ministru al Muncii și Justiției Sociale este din Craiova, județul Dolj. Înainte de a intra în politică, a a fost jurnalistă la cotidianul ”Cuvântul Libertății”.

Ce avere are Lia Olguța Vasilescu

După ce a absolvit facultatea, în 1997, s-a angajat în presă și timp de un an a fost redactor. Ulterior, a deveit șefa secției de investigații și după încă un an, în 1999, a devenit redactorul-șef al cotidianului, urmând ca în 2000 să rupă legătura cu presa. Potrivit declarației de avere din 2018, Olguța Vasilescu pare să aibă puțin, dar bun. Fostul primar din Craiova are bijuterii 10.000 de euro, dar și trei conturi bancare cu 6.684 euro, 142.973 de lei. În 2017, pe când era ministrul Muncii a avut un salariu anual de 144.226 de lei, iar pe lângă acești bani, primea și 1.000 de lei pe lună pensie alimentară pentru copil, la care se adaugă și 83 de lei, alocația acestuia.

„Am văzut și în presă, am întrebat și la câte ministere mă mai mută, sincer cu mine nu a vorbit nimeni nimic de vreo mutare. În următorii doi ani, la Ministerul Muncii va fi somaj tehnic pentru că am aplicat toată partea din guvernare. 100% va fi remaniere. Eu m-am uitat pe programul de guvernare transmis de colegi. Sunt lucruri extraordinare care s-au făcut, avem mulți miniștri care nu au comunicat bine, sunt sute de școli contruite în România. Mii de kilometri de drumuri. Avem o problemă de comunicar”, spunea deputatul.

Ce avere are Olguța Vasilescu. Câți bani a strâns soția lui Claudiu Manda
Fotografie de la mitingul PSD, de la Craiova, din data de 14 aprilie

Acuzații de corupție

În luna iulie a anului 2016, procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată, Olguța fiind lăsată liberă, pentru luare de mită, folosirea autorității ori influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite și spălare de bani. Conform procurorilor, a constrâns mai mulți agenți economici locali să îi finanțeze campania electorală de la alegerile locale din 2012.

În cursul anului 2014, ar fi pretins și primit o sumă de bani de la mai mulți afaceriști care aveau în derulare contracte cu primăria. Mai târziu, DNA a sesizat Consiliului Superior al Magistraturii după ce Vasilescu a încercat să îl decredibilizeze pe unul dintre denunțătorii din dosarul de corupție care a trimis-o în judecată.