News

Ce avere are Patriarhul Daniel, cel care conduce BOR! Suma uriașă pe care o ia lunar

28.10.2020 | 12:00
Patriarhul Daniel câștigă o sumă impresionantă lunar. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune ce avere are Patriarhul Daniel, cel care conduce Biserica Ortodoxă Română și personajul principal al zilei după predica ținută credincioșilor de Sfântul Dumitru, cuvântare în care a părut că atacă partidul aflat la guvernare.

Concret, înaltul prelat a declarat că, în toamna anului 1989, autorităţile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaşte pe motiv că în clădirea de alături, unde era sediul Marii Adunări Naţionale, ar avea loc o şedinţă importantă.

ADVERTISEMENT

”Această umilire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost răsplătită în sensul că peste câteva luni regimul comunist a căzut”, clădirea devenind sediul Patriarhiei. Afirmaţiile sale au fost făcute şi pe fondul restricţiilor decise de autorităţi cu privire la ceremoniile din acest an, în contextul pandemiei de COVID-19.

Câți bani câștigă Patriarhul Daniel, cel care conduce BOR!

De remarcat că patriarhul Daniel a fost ales în această funcție de către Colegiul Electoral Bisericesc la data de 12 septembrie 2007. Are 69 de ani și este omul numărul 1 din BOR.

ADVERTISEMENT
Sursa foto – hepta.ro

Dacă ne raportăm la banii pe care îi câștigă înaltul prelat, atunci trebuie să știți că, încă de anul trecut, acesta încasează suma de 23.920 lei pe lună. Se întâmplă lucrul acesta, după ce guvernarea anterioară a decis să crească salariul minim pe economie.

În anul 2018, salariul Patriarhului Daniel era de 16.600 de lei, salariu egal cu cel al președintelui Senatului României. Acum, lucrurile s-au schimbat și Preafericitul Daniel a sărit de 200 de milioane vechi lunar.

ADVERTISEMENT

Ce spunea Patriarhul Daniel despre bogăție

Interesant este că Patriarhul Daniel a vorbit despre ce înseamnă să fii bogat în prima duminică din postul Crăciunului din anul 2018. Preafericitul a transmis că avuția nu trebuie să reprezinte un scop în sine al vieții. Mai mult de atât, părintele spunea că bogăția sau sărăcia te pot îndepărta sau apropia de Dumnezeu și de semeni.

„Bogăția și sărăcia nu sunt un scop în sine, ci ele pot fi prilej de apropiere sau de îndepărtare de Dumnezeu și de semeni.

ADVERTISEMENT
Sursa foto – ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

El nici nu mulţumeşte lui Dumnezeu, nici nu miluieşte pe săraci, ci se gândeşte doar la sine, se asigură material, dar se însingurează spiritual. Sufletul bogatului nemulţumitor sau nerecunoscător şi nemilostiv a devenit întru totul trupesc, el nu mai este suflet duhovnicesc.

Singura preocupare a sufletului este aceea de a se supune trupului lacom de a mânca, de a bea şi de a se veseli, în totală uitare de Dumnezeu şi de semeni”, le-a spus Patriarhul Daniel credincioșilor.

Ce studii are Patriarhul Daniel

Patriarhul Daniel, pe numele de mirean Dan Ilie Ciobotea s-a născut pe 22 iulie 1951, în satul Dobrești, comuna Bara, județul Timiș. După absolvirea examenului de bacalaureat s-a înscris ca student la Institutul Teologic Universitar din Sibiu.

Sursa foto – ALEXANDRU DOBRE / MEDIAFAX FOTO

După doctorat şi-a continuat studiile studiile în străinătate. A mers doi ani la Facultatea de Teologie Protestantă a Universității de Științe Umane din Strasbourg, Franța și alți doi ani la Universitatea Albert Ludwig din Freiburg im Breisgau, Facultatea de Teologie Catolică din Germania.

În 1979 și-a susținut teza de doctorat în Franța și a primit calificativul maxim. A devenit astfel doctor în teologie. Un an mai târziu a mers ca lector la Institul Ecumenic de la Bossey – Elveția pentru ca în 1987 să intre în viața monahală la Mănăstirea Sihăstria cu numele Daniel, avându-l ca naș de călugărie pe arhimandritul Cleopa Ilie.

A fost sau nu colaborator al Securității

De-a lungul timpului au existat mai multe suspiciuni la adresa Patriarhului Daniel legate de o posibilă colaborare cu Securitatea. Conform, unui proces-verbal întocmit de SIE, dosarul său a fost ars în timpul Revoluției și instituția a precizat că „din datele ajunse la CNSAS nu rezultă ce tip de dosar îi fusese deschis PF Daniel.

Având în vedere faptul că acesta a călătorit în străinatate înainte de 1989 (la studii postuniversitare) este posibil să fi fost vorba de un dosar de urmărire”.

Probleme mari au fost pentru Patriarhul Daniel și în urma tragediei de la Colectiv. Acesta a fost aspru criticat după ce a zis că lumea trebuie să meargă la biserică, nu în club.

Culmea, atunci când a fost întrebat de ce nu au venit preoţii să facă slujbe la locul tragediei, acesta a avut un răspuns cel puţin surprinzător: „Nu ne-a chemat nimeni”. Ulterior, patriarhul și-a cerut scuze pentru respectivele declarații.  Mii de demonstranți au mărșăluit Dealul Mitropoliei în centrul Bucureștiului, unde se afla sediul bisericii, în semn de protest față de ieșirea Patriarhului.

 

 

 

ADVERTISEMENT