News

Ce avere are Raed Arafat. Medicul care a înființat SMURD deține cotă parte dintr-o casă din Palestina și câteva conturi în lei și euro

07.05.2020 | 15:05
Raed Arafat, secretar de stat in MAI si sef al Departamentului pentru Situatii de Urgentă, în timpul unei conferințe. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Raed Arafat și-a completat ultima declarație de avere destul de repede. A trecut „nu este cazul” în dreptul a mai multe rubrici și a tras linie, semn evident că nu deține bunuri, bani sau diferite conturi care să se încadreze. Cu toate acestea, medicul care a înființat SMURD a reușit să strângă ceva bani.

Ce avere are Raed Arafat!

Ultima declarație pe care a completat-o Raed Arafat a fost depusă pe data de 14 iunie 2019, cu doar câteva luni înainte de izbucnirea pandemiei de coronavirus.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că medicul de origine palestiniană ocupă funcţia de şef al Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă. Mai mult de atât, acesta are rang de secretar de stat și este în prima linie în lupta pe care autoritățile o poartă împotriva  COVID-19.

Medicul care a înființat SMURD deține cotă parte dintr-o casă din Palestina și câteva conturi în lei și euro

Conform declarației, Raed Arafat deţine un apartament într-un complex rezidenţial de lângă Bucureşti, mai exact în Ștefănești. Acesta a fost achiziționat în 2013, în urma unui credit.

ADVERTISEMENT

Spre deosebire de alte personalități importante, șirul caselor pe care le deține se încheie aici pentru Arafat. Medicul mai are doar cotă parte dintr-o casă din Palestina. Vorbim de 35 la sută, procent în posesia căruia intră în urma unei moșteniri.

Presa a scris că, de-a lungul timpului, Raed Arafat a mai avut o vilă în Târgu Mureș, oraș unde a lansat SMURD. Acesta a vândut casa cu 82.500 de euro.

ADVERTISEMENT

În prezent, medicul are mai multe conturi, în lei şi euro, dar suma pe care a declarat-o nu este una foarte mare. Raed Arafat are 42 de mii de lei într-un cont la ING, bancă unde mai deține alte două conturi în care se regăsesc 17.500 de euro și 13 mii de lei.

Înca 1000 ron se mai află într-un cont deschis la Raifaissen. Dacă ne raportăm strict la rubrica veniturilor, atunci trebuie să știți că medicul a completat încasări de 106.704 lei ca secretar de stat.

ADVERTISEMENT

13.444 lei a luat pentru normă de hrană, 1.826 lei ca lector la Universitatea din Cluj, 9.603 lei ca profesor asociat la Universitatea Bucureşti şi 14.539 lei ca expert FPS.

Un total ar banilor câștigați de Arafat ar ajunge la 146.116 lei, adică 12.176 lei pe lună. Declarația de avere a acestuia poate fi vizualizată AICI.

 

ADVERTISEMENT