News

Ce avere are Renate Weber! Avocatul Poporului ia lunar pensie, dar și un salariu amețitor

17.02.2021 | 18:37
Ce avere are Renate Weber Avocatul Poporului ia lunar pensie dar si un salariu ametitor
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune ce avere are Renate Weber, Avocatul Poporului, dar și motivul pentru care aceasta ia lunar pensie de la Casa de Asigurări a Avocaților și un salariu amețitor. Concret, vorbim despre bani serioși pe care Weber îi primește, dar și despre câteva conturi existente pe numele său.

Interesant este că, în luna martie a anului trecut, Renate Weber i-a dat fiicei ei, ca donație, nu mai puțin de 100.000 de euro. Banii sunt trecuți în ultima declarație de avere, depusă de aceasta, în calitate de Avocat al Poporului.

ADVERTISEMENT

Discutând pe cifre, Renate Weber a notat un venit de 139.426 de lei net, obținut din 5 iulie 2019 până în 1 iunie 2020. Adică puțin peste 12.600 de lei, bani pe care aceasta îi încasează în fiecare lună.

Ce avere are Renate Weber, Avocatul Poporului!

Nu se termină aici – aceasta a primit și o indemnizație tranzitorie în euro. Perioada în cauză este de la 1 august 2019 și a ținut până în 1 iunie 2020.

ADVERTISEMENT
Sursa foto – facebook

Sunt bani serioși care i-au intrat în conturi acesteia. Vorbim despre 37.521 euro net. În același timp, Weber are și o pensie de la Casa de Asigurări a Avocaților.

Din 1 iunie 2019 și până în 1 iunie 2020, Avocatul Poporului a primit sub această formă 41.536 de lei. Suma împărțită la 12 luni arată o pensie mult peste medie. Sunt aproximativ 3500 de lei încasați lunar de către cea care trebuie să-i reprezinte pe oamenii

ADVERTISEMENT

Ce afaceri a derulat Renate Weber

Conform ultimei declarații de avere, în luna februarie a anului 2020, Avocatul Poporului a vândut un imobil în Prelungirea Ghencea. A convenit în schimbul acestuia asupra sumei de 200.000 de euro.

Din acești bani, a încasat deja 160.000 de euro, urmând să mai primească încă două tranșe, una în anul în curs, și a doua în 2022, ambele fiind de câte 20.000 de euro.

ADVERTISEMENT
Sursa foto – facebook

Weber a primit și banii pe un împrumut în valoare de 50.000 de euro, de la Alexandra Klein. Aceasta deține un teren intravilan de 295 de mp în București, dar și un apartament în Capitală cumpărat în 2009 și unul în Brașov, achiziționat cu zece ani mai devreme.

La capitolul mașini, Renate Weber stă bine de tot. Aceasta are două autoturisme, ambele marca Audi. Un A3 achiziționat în 2002 și un Q3 pentru care a avut un contract de leasing finalizat în 2016.

Actuala Avocată a Poporului are deschise patru conturi în bancă, unul în lei și trei în euro. De remarcat că cel în moneda națională are o valoare de 965 de lei, iar cele în euro însumează peste 93.500 de euro.

PNL, procedură împotriva lui Renate Weber

Preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban a anunţat că a fost iniţiată procedura privitoare la revocarea Avocatului Poporului, Renate Weber – al cătrei mandat ar urma să se încheie în 2024 – precizând că în cel mult două săptămâni comisiile juridice urmează să analizeze această solicitare şi să prezinte un raport care să fie transmis plenului.

Ludovic Orban a declarat că această procedură a fost începută în legislatura trecută de către grupurile parlamentare ale PNL, dar nu a fost trimisă spre comisiile juridice.

Sursa foto – facebook

În replică, Renate Weber, a precizat că nu i s-au comunicat reproşurile care i se aduc şi a precizat că revocarea sa se poate face doar pentru încălcări ale constituţiei şi legilor. În cazul revocării, Renate Weber a precizat că ia în calcul ”mai multe aspecte” referindu-se la faptul că nu are nicio cale de atac cu privire la acest demers.

”Pe mine nu m-a informat nimeni oficial până la acest moment care sunt motivele de nemulţumirile, care sunt reproşurile care mi se aduc. Eu nu am primit o copie a acelei solicitări de revocare. Înţeleg că urmează în perioada următoare o întâlnire a comisiilor juridice care vor analiza. Iarăşi, nu ştiu ce vor analiza şi vor face un raport”, a declarat Renate Weber.

ADVERTISEMENT