News

Ce avere are Sorin Oprescu. Fostul primar al Capitalei rămâne fără bani și case după condamnare

Câți bani are fostul primar general al Capitalei, Sorin Oprescu. Medicul a fost condamnat la 10 ani și 8 luni de închisoare cu executare și trebuie să se prezinte la Poliție
13.05.2022 | 12:47
Ce avere are Sorin Oprescu Fostul primar al Capitalei ramane fara bani si case dupa condamnare
Ce avere are Sorin Oprescu, fostul primar al Bucureștiului. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Averea lui Sorin Oprescu, fost primar al Capitalei a stârnit mereu controverse. Omul care a condus Bucureștiul a fost nevoit să-și publice banii câștigați și nu puțini au fost cei care au rămas contrariați.

Ce avere are fostul primar Sorin Oprescu

Astfel, dacă ne ghidăm după ultimul document postat de Sorin Oprescu trebuie să știți că acesta era proprietarul unui teren în localitatea Ciolpani. De asemenea, fostul edil a ridicat aici o casă de 480 de metri pătraţi.

ADVERTISEMENT

Oprescu mai deține un teren de 500 de metri pătraţi în Predeal, dar şi un apartament de 172 metri pătraţi în orașul pe care l-a condus din calitate de primar.

Nu în ultimul rând, Sorin Oprescu avea obiecte de artă în valoare de 57.000 de euro, obiecte de cult de 9.000 de euro, bijuterii, ceasuri şi aparate electronice de 25.000 euro.

ADVERTISEMENT

În cea mai recentă declaraţie de avere, fostul primar a menționat și conturi de peste 156.000 de lei si 32.800 de dolari, dar și două contracte de cesiune. Ambele îi aduc peste 600.000 de lei şi 20.500 de euro.

Nu se termină aici pentru că Sorin Oprescu lua și salariu de șef de secție la spital și avea cotă parte din acțiunile pe care le deținea la o firmă medicală, alături de fiul său.

ADVERTISEMENT

Câți bani pierde Sorin Oprescu după condamnare

Situația fostului primar se complică după ce a fost condamnat definitiv la 10 ani și 8 luni de închisoare, potrivit minutei de ședință. Vă reamintim că sentința a fost pronunțată de Curtea de Apel București.

Mai mult decât atât, instanța a decis și confiscarea extinsă a sumelor de 102.000 lei și 9.400 de euro, precum și a mai multor case și terenuri deținute de fostul primar general Sorin Oprescu în București, pe strada Herăstrău și în Ciolpani, Ilfov.

ADVERTISEMENT

Fostul primar general al Capitalei, este în prezent șeful Secției de Chirurgie Generală IV de la Spitalul Universitar din București. Cu toate că a fost demis din funcția de șef de secție în iunie 2020, după ce a fost filmat că a încălcat regulile de protecție în timpul unui raport de gardă, în perioada pandemiei de coronavirus, pe 14 octombrie 2020, Tribunalul București a anulat această decizie. În trecut, a ocupat și funcția de director al acestui spital.

Sorin Oprescu a fost acuzat că a primit, în septembrie 2015, la locuinţa sa din Ciolpani, suma de 25.000 de euro de la subalternul său Bogdan Popa. Acesta din urmă ocupa funcția de director al Administraţiei Cimitirelor.

Procurorii de caz au transmis că bani ar fi provenit din acte de corupţie pe care Sorin Oprescu le-ar fi întreprins. Interesant este că în urmă cu fix 3 ani de zile, pe 13 mai 2019, acesta era condamnat de Tribunalul Bucureşti la 5 ani şi 4 luni de închisoare cu executare pentru luare de mită, constituire a unui grup infracţional organizat şi abuz în serviciu.

Decizia de atunci a fost atacată atât de fostul primar, care a solicitat să fie achitat, dar şi de procurorii DNA. Ultimii au cerut o pedeapsă mai mare, ceea ce instanța avea să aprobe în cele din urmă.

ADVERTISEMENT