News

Ce avere are Valentin, fiul lui Liviu Dragnea! A dat lovitura în domeniul terenurilor

30.05.2019 | 13:46
Valentin Dragnea, fiul fostului șef al PSD, are o avere impresionantă venită din deținerea terenurilor agricole Sursa foto: economica.net

Fiul fostului lider al Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, Valentin are o avere impresionantă, pentru un tânăr și se află în top 15 proprietari de teren din România. Valentin Ștefan Dragnea deține la firma Nutrelo Group SA 80% din acțiuni.

Fiul lui Dragnea deține 1.200 de hectare de pământ

Valentin Dragnea, fiul fostului președinte alPartidului Social Democratare o avere impresionantă care vine din terenuri agricole. Acesta deține 80% din acțiunile firmei Nutrelo Group SA, iar restul de acțiuni sunt deținute de Gabriel Putineanu. Așadar, firma exploatează aproximativ 1.200 de hectare de pământ, în județul Teleorman și se află pe locul 15 societăți care au solicitat subvenții de la statul român, în anul 2018.

Datele Agenției de Plăți arată că, grupul danez Ingelby, deținut de miliardarul suedez Hans Rausing, unul dintre cei mai bogați 100 de oameni din toată lumea, a urcat încă o poziție în clasamentul terenurilor arabile din România. Societatea Campo D’Oro din judeţul Timiş a ajuns în top 3 deținători de terenuri arabile care au solicitat subvenții de la stat anul trecut. Aceasta a luat locul societății Comcereal SA Vaslui, deținută de omul de afaceri Adrian Porumboiu, care a ieșit din top 3 din cauza insolvenței.

Ingleby, grupul deținut de suedezul Hans Rausing deține mai multe ferme de familie și controlează în același timp și Cross Wind SRL, firmă care deține culturi vegetale și ferme de animale, în județul Timiș. Societatea Green Gate este deținută tot de grupul suedez care exploatează în țara noastră 19.416 hectare de pământ. Pe aceste suprafețe s-au cultivat fasole, semințe de iarbă, cereale și coacăze. În plus, compania de origine suedează mai deține și 7.261 de hectare de pădure, în Topoloveni, Iedera și Siriu, precum și o cireadă de vite de rasă.

Top 15 solicitanți de subvenți de la statul român

Valentin Dragnea deține 80% din acțiunile unei firme românești
Valentin Dragnea, fiul fostului șef al PSD, are o avere impresionantă venită din deținerea terenurilor agricole
Sursa foto: hepta.ro

Așadar, top 3 companii care dețin suprafețe de pământ în România și care au depus cereri unice în anul 2018 sunt: Agricost SRL, firma fondului de investiții din Arabia Saudită Al Dahra Holding. Aceasta exploatează 57.000 de hectare din Insula Mare a Brăilei. Pe locul doi se află Intercereal SA, firmă ce aparține grupului Interagro, a omului de afaceri Ioan Niculae, iar pe locul trei se clasează societatea Ingleby.

Top 15 persoane juridice care au depus cereri unice anul acesta, în perioada 1 martie – 15 mai sunt: 

1 S.C. AGRICOST S.A. (Emiratele Unite Arabe)
2 S.C. INTERCEREAL S.A. (Romania)
3 S.C. CAMPO D ORO S.R.L (Danemarca)
4 S.C. JD AGRO COCORA S.R.L. (Danemarca)
5 S.C. EMILIANA WEST ROM S.R.L. (Italia)
6 S.C. MARIA TRADING S.R.L.(Liban)
7 S.C. CERVINA S.A.(Romania)
8 S.C. DELTA-ROM AGRICULTURE S.R.L.(Luxemburg)
9 S.C. ZIMBRUL S.A. (Portugalia)
10 S.C. AGRO CHIRNOGI S.A.(Liban)
11 S.C. INTERAGROALIMENT S.R.L.(Romania)
12 S.C. OLTYRE S.A.(Romania)
13 S.C. AGRODELTA SIREASA S.A. (Romania)
14 S.C. AGRO NEVADA TIM S.R.L.(Romania)
15 S.C. NUTRELO GROUP S.A.(Romania)