Life

Ce avere avea Ion Dichiseanu, după o carieră de 65 de ani. Cât primea pensie de la stat

Iată ce avere a strâns Ion Dichiseanu în cele șase decenii pe scenă. Acesta primea și pensie de la stat.
20.05.2021 | 17:48
Ce avere avea Ion Dichiseanu dupa o cariera de 65 de ani Cat primea pensie de la stat
Ce avere avea Ion Dichiseanu. Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea
ADVERTISEMENT

Actorul Ion Dichiseanu a murit la vârsta de 87 de ani și după o viață pe scenă nu se putea lăuda că a strâns o avere considerabilă. Acesta a fost activ până în ultimii ani ai vieții sale.

Câți bani primea Ion Dichiseanu pentru o reprezentație

Ion Dichiseanu primea 150 de lei pentru fiecare reprezentație a sa, așa că la final de lună se putea bucura de o sumă frumușică. De asemenea, el mai primea bani și din închirierea unui spațiu.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre un spațiu destinat unei afaceri, pe care actorul îl cumpărase în anul 1991. Încă de atunci, el l-a închiriat an de an, aceasta fiind o altă sursă de venit pentru el, relatează Click.

Acest spațiu a fost inclusiv magazin alimentar, dar acolo au funcționat și pizzerii sau cofetării. Ion Dichiseanu însuși spunea că acest închirierea acestui spațiu l-a ajutat foarte mult cu banii, de-a lungul anilor.

ADVERTISEMENT

„Am de 24 de ani acest spaţiu şi a fost permanent închiriat. A funcţionat o perioadă foarte bună ca minimarket, iar ultimele cinci luni au închiriat nişte turci pentru pizzerie, doar că nu le-a mers şi au închis. Aşa înveţi ce merge şi ce nu. Financiar vorbind, spaţiul acesta pot să spun că m-a ajutat foarte mult. Din păcate, nu mai am altele”, spunea Ion Dichiseanu după ce a închiriat acest spațiu unui cuplu.

Cât primea Ion Dichiseanu pentru închirierea acestui imobil

Ion Dichiseanu închiria acel spațiu comercial pentru suma de 700 de euro pe lună. Un calcul matematic simplu ne arată că Dichiseanu primea lunar 3.400 de lei.

ADVERTISEMENT

„Acel cuplu vrea să deschidă o cofetărie aici. Le-am spus de la început să nu facă gălăgie, că vreau să mă am bine cu vecinii”, mai spunea el.

Ce pensie avea Ion Dichiseanu, după mai bine de șase decenii pe scenă

La veniturile lui Ion Dichiseanu contribuia și pensia primită de acesta. Era una mult mai mică decât obținea, spre exemplu, din închirirea acestui imobil menționat mai sus.

ADVERTISEMENT

Venitul lunar primit de Ion Dichiseanu de la stat, în valoarea pensiei sale, era la nivelul pensiei medie din țara noastră. Pe scurt, Ion Dichiseanu primea lunar 1.500 de lei pensie.

Desigur că la toți acești bani primiți se puneau și cei din spectacolele la care participa. Ion Dichiseanu spunea că primește 150 de lei pentru o singură reprezentație, aceasta fiind o sumă destul de mică, după cum remarca el însuși.

„Într-un teatru particular repeţi de zece, douăzeci de ori până ieşi la rampă cu un spectacol. Primesc 150 de lei pe reprezentaţie, dar nu mă plâng, aceasta este menirea mea pe pământ şi nu o văd ca pe un sacrificiu”, spunea marele actor.

Ion Dichiseanu a murit joi, 20 mai 2021, după ce a contractat o infecție. Rudele acestuia acuză medicii de malpraxis.

ADVERTISEMENT