News

Ce avere colosală a strâns șeful Transgaz, Ion Sterian. Directorul companiei are 35 de hectare de teren și milioane de lei în conturi

Ion Sterian (62 de ani), directorul Transgaz, este cu siguranță unul dintre cei mai bogați angajați la stat din România. Aflat din iulie 2017 în fruntea companiei, Sterian a strâns milioane de lei în conturile bancare.
05.04.2022 | 11:16
Ce avere colosala a strans seful Transgaz Ion Sterian Directorul companiei are 35 de hectare de teren si milioane de lei in conturi
Ion Sterian, directorul Transgaz, are o avere cu adevărat impresionantă
ADVERTISEMENT

Una dintre cele mai profitabile companii de stat este indiscutabil Transgaz, care are ca obiect de activitate transportul de gaze naturale și cercetarea-proiectarea în domeniul transportului de gaze naturale. În fruntea societății se află din vara lui 2017 Ion Sterian (62 de ani), manager care raportează o avere cu adevărat impresionantă.

Directorul Transgaz, prins cu minciuna în CV

Societatea Națională de Transport de Gaze Naturale Transgaz S.A. Mediaș a fost înființată prin hotărârea nr. 334 /28 aprilie 2000 a Guvernului României, prin desprinderea de Romgaz în vederea restructurării și separării extracției, transportului, depozitării și distribuției gazelor naturale.

ADVERTISEMENT

Rezultatele companiei sunt remarcabile, potrivit cifrelor oficiale. În 2019, cifra de afaceri a Transgaz a fost de 1.850.404.882 lei, iar profitul înregistrat a fost de 348.259.016 lei, pentru ca un an mai târziu să se ajungă la o cifră de 1.474.078.156 lei și la un profit de 175.000.764 lei.

Directorul Transgaz a notat în CV-ul oficial că ar fi la bază inginer în petrol și gaze, obținând diploma după studii de lungă durată la Universitatea de Petrol și Gaze Ploiești, în perioada 1978-1983, cu specializarea ”forajul sondelor și exploatarea zăcămintelor de petrol și gaze”.

ADVERTISEMENT

Directorul Transgaz și-a început cariera la Schela de Extracție Brăila

Numai că o investigație Hotnews din 2019 a demonstrat că diploma lui Ion Sterian era de subinginer, nu de inginer, Universitatea de Petrol și Gaze confirmând informațiile presei. ”Am verificat în arhivă și am găsit o diplomă de subinginer, studii de lungă durată nu există”, a comentat atunci pentru Hotnews unul dintre prorectorii de la universitatea respectivă.

Ion Sterian are o specializare în domeniul relațiilor internaționale, obținută la Ministerul Afacerilor Externe, Institutul Diplomatic Român (2008), dar și studii postuniversitare la Colegiul Național de Afaceri Interne (2010), Universitatea de Poliție Alexandru Ioan Cuza.

ADVERTISEMENT

Cariera lui Sterian a început la Schela de Extracție Brăila (1983-1985), unde a fost adjunct șef secție, apoi a avansat ca șef de zonă la PECO Ploiești (1985-1992), după care s-a transferat ca director de zonă la S.C. Petrotrans S.A. Ploiești (1992-2004).

Până să ajungă director la Transgaz, Ion Sterian a activat apoi în cadrul mai multor regii de stat, printre care Direcția Tehnică și Direcția Patrimoniu din Regia Autonomă Administrația Patrimoniului Protocolului de Stat (RAAPS).

ADVERTISEMENT

Adevărat moșier, Ion Sterian are 35 de hectare de teren agricol, a donat case copiilor săi și a strâns milioane în bănci

Declarația de avere a lui Ion Sterian este cel puțin spectaculoasă. Directorul Transgaz a notat că deține trei suprafețe agricole cu o suprafață totală de 35 de hectare (10 hectare+16,66 hectare+8,33 hectare), achiziționate în intervalul 2000-2007.

Portofoliul imobiliar al lui Ion Sterian este completat de o casă de vacanță de 245 metri pătrați și de o altă casă, de 198 de metri pătrați, deținute împreună cu copiii. De altfel, pe 14 mai 2021, director Transgaz le-a donat celor doi copii câte un apartament, așa cum informează FANATIK.

Deși salariul lui Ion Sterian este secretizat, venitul anual al directorului Transgaz depășește tradițional 400.000 lei. Conturile lui Sterian adăpostesc însă sume colosale. În nu mai puțin de 17 conturi și depozite bancare, boss-ul de la Transgaz are strânși 3,1 milioane lei, 71.000 euro și 117.000 dolari.

ADVERTISEMENT
Tags:
Cel mai scump produs vândut de Black Friday în România. Pe ce a...
Cel mai scump produs vândut de Black Friday în România. Pe ce a plătit un client 150.000 de euro
Au investit 650 de milioane de euro într-o ”bijuterie”, dar nu a fost...
Au investit 650 de milioane de euro într-o ”bijuterie”, dar nu a fost folosită nici măcar o dată! Cum arată acum
Clotilde Armand a trimis buldozerul la hotelul lui Dumitru Dragomir: „E o flagrantă...
Clotilde Armand a trimis buldozerul la hotelul lui Dumitru Dragomir: „E o flagrantă încălcare a legii”
Câţi bani a putut să dea Ianis Hagi pe cămaşa pe care a...
Câţi bani a putut să dea Ianis Hagi pe cămaşa pe care a purtat-o la petrecerea cu Adi de la Vâlcea
Clotilde Armand a dispus dărâmarea gardului la hotelul lui Dumitru Dragomir. Buldozerele și-au...
Clotilde Armand a dispus dărâmarea gardului la hotelul lui Dumitru Dragomir. Buldozerele și-au început treaba VIDEO
Aici si-a trait Rona Hartner ultimele clipe. Imagini nemaivazute cu vila de pe...
Aici si-a trait Rona Hartner ultimele clipe. Imagini nemaivazute cu vila de pe malul apei....
Elena Udrea scapă complet de închisoare?! Anunțul dimineții despre fostul ministru
Elena Udrea scapă complet de închisoare?! Anunțul dimineții despre fostul ministru
Umilința prin care a trecut Irina Loghin. Ce s-a întâmplat după incident
Umilința prin care a trecut Irina Loghin. Ce s-a întâmplat după incident
E dezastru! Anunţul TAS îi spulberă speranţele Simonei Halep
E dezastru! Anunţul TAS îi spulberă speranţele Simonei Halep
Cum arată fiicele lui Corneliu Vadim Tudor la opt ani de la moartea...
Cum arată fiicele lui Corneliu Vadim Tudor la opt ani de la moartea tribunului. Cu ce se ocupă Lidia și Eugenia
Calvarul celui confundat cu unul dintre suspecții crimei de la Sibiu. „Ce dracu...
Calvarul celui confundat cu unul dintre suspecții crimei de la Sibiu. „Ce dracu mă întreabă ăştia de omor? Sunt nebuni la cap?”
Un miracol de la Divinitate: un bărbat fără adăpost a câștigat la loto....
Un miracol de la Divinitate: un bărbat fără adăpost a câștigat la loto. Ce probleme a întâmpinat când a vrut să intre în posesia banilor
Cum e viața la -71 de grade Celsius? N-ai nevoie de frigider și...
Cum e viața la -71 de grade Celsius? N-ai nevoie de frigider și nu poți opri motorul mașinii