News

Ce AVERE FABULOASĂ are sub SECHESTRU miliardarul Ioan Niculae! Dacă instanţa decide că e VINOVAT, statul îi vinde toate aceste BUNURI!

 Miliardarul Ioan Niculae (59 de ani), care controlează grupul de firme Interagro, are de aproape doi ani de zile întreaga avere pusă sub sechestru asigurător.  În cazul în care va fi găsit...
06.06.2014 | 17:05
Ce AVERE FABULOASA are sub SECHESTRU miliardarul Ioan Niculae Daca instanta decide ca e VINOVAT statul ii vinde toate aceste BUNURI
 Miliardarul Ioan Niculae (59 de ani), care controlează grupul de firme Interagro, are de aproape doi ani de zile întreaga avere pusă sub sechestru asigurător.  În cazul în care va fi găsit vinovat pentru complot şi subminarea economiei, averea va fi vândută pentru a recupera prejudiciul. 
El este acuzat de procurorii DIICOT de complot şi subminarea economiei naţionale, în dosarul Romgaz. Complicii săi, potrivit anchetatorilor, sunt foştii miniştri ai Economiei, Adriean Videanu (51 de ani) şi Varujan Vosganian (55 de ani). Prejudiciul în acest caz este evaluat la 136 de milioane de dolari.

Varujan Vosganian a scăpat de ancheta procurorilor DIICOT, deoarece colegii din Senat au respins solicitarea de ridicare a imunităţii. Adriean Videanu are şi el întreaga avere pusă sub sechestru asigurător. Jurnaliştii de la „Top 300 Capital” estimau că Ioan Niculae este cel mai bogat român, cu o avere de 1,7 miliarde de euro.

Averea imobiliară

„Evenimentul zilei” dezvăluie averea fabuloasă pusă sub sechestru asigurător de procurorii DIICOT: vile, apartamente, banii din conturi şi acţiuni la zeci de firme. Trei maşini de lux 4×4 au fost lăsate în custodie miliardarului: două Jeep Wrangler şi un Ford Lariat. Fiecare dintre maşini valorează peste 50.000 de euro. O casă superbă într-o zonă rezidenţială, cu o suprafaţă construită de 1.859 de metri pătraţi şi un apartament pe Bulevardul Unirii. Tot în Bucureşti au mai fost sechestrate nouă terenuri în zone centrale. De asemenea, au fost blocaţi banii din conturile deschise pe numele lui Ioan Niculae, la cinci bănci comerciale.

Miniştri, secretari de stat şi directori din Ministerul Economiei ascultau de ordinele magnatului Ioan Niculae. Procurorii au stabilit că afaceristul comanda ordine ministeriale prin care primea gaz la preţ preferenţial şi cu încălcarea legislaţiei. Foştii miniştri Vosganian şi Videanu „l-au sprijinit necondiţionat şi în mod activ” pe acesta, potrivit DIICOT.

„Şeful” de la Economie

Influenţa lui Ioan Niculae asupra politicienilor a fost făcută publică încă din 2012, atunci când a fost trimis în judecată pentru sponsorizarea ilegală a campaniei electorale pentru prezidenţiale a lui Mircea Geoană (PSD). În discuţiile cu baronul PSD de Brăila, Gheorghe Bunea– Stancu, Ioan Niculae decidea ce şefi să fie puşi în ministerul Economiei. „La Ministerul Economiei… dacă nu ai Ministerul Economiei, nu poţi să… Transgaz, Romgaz… şi trebuie mulţi raşi de acolo, dă-i afară”, explica acesta.

Ioan Niculae este un fost ofiţer de Securitate. Într-un interviu din 2011, el spunea că legumicultura i-a marcat viaţa. „Aveam un ARO cu care, în toate concediile, îi ajutam pe ai mei. Luam roşii, pepeni, ardei, castraveţi de la Buturegeni, Giurgiu, unde m-am născut, şi le duceam la piaţă”, explica acesta. În prezent, Ioan Niculae controlează aproape 50.000 de hectare de teren arabil, sute de hectare de livezi şi viţă-de-vie, are ferme de vaci, capacitate în silozuri pentru 750.000 de tone, moară, brutărie, două fabrici de ulei şi una care produce bioetanol şi furaje.

„Divorţul anului” şi fentarea sechestrului

Ioan Niculae a intentat în noiembrie 2012, la Judecătoria Sectorului 1, divorţul de soţia sa, Domniţa Niculae (foto), cu care este împreună de 33 de ani. Magistraţii au decis, săptămâna trecută, despărţirea oficială a celor doi soţi. Judecătorii au respins cererea Domniţei Niculae de a primi 10 milioane de euro din averea omului de afaceri. Totodată, s-a dispus ca fosta soţie a lui Ioan Niculae să revină la numele purtat anterior încheierii căsătoriei, acela de Radu. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată. „Nu sunt vedetă, nu înţeleg de ce vă interesează un astfel de subiect”, a punctat Niculae, imediat după primul termen al procesului. Soţia sa a preferat un răspuns sec: „Nu comentez”.

Tabloidele susţin că sursa necazurilor dintre cei doi soţi ar fi una dintre directoarele de la Interagro, Nicoleta Mariana Toncea, cu care miliardarul ar avea o relaţie sentimentală. Cei doi au un băiat de vârsta grădiniţei. În presă au apărut şi stenograme între cei doi. „Boticuţ, ce faci, fetiţo? Te pup, unde eşti?”, era îngrijorat miliardarul, atunci când îşi suna subalterna. Surse din cadrul Interagro susţin că femeia este cea care îl ajută pe miliardar în coordonarea afacerilor. Domniţa a deschis un alt proces inedit, ea cere anularea unui contract de vânzare-cumpărare, prin care fostul său soţ i-a vândut Nicoletei o vilă în Zimnicea, pe 19 iunie 2012, în momentul în care procurorii DIICOT au început ancheta. Astfel, imobilul a scăpat de sechestrul DIICOT. Tot în iunie 2012, i-a cesionat Nicoletei 140.400 (90%) părţi sociale la Interagro.


Sediul Interagro SA, perla afacerilor lui Ioan Niculae.
FOTO: RĂZVAN VĂLCĂNEANŢU

„Ei sunt prea bogaţi, iar noi prea săraci”

Imobilul din imagine, situat pe o stradă din sectorul 1 al Capitalei, aparţine magnatului ajuns acum în situaţia de a rămâne fără avere. „Garnisită” cu camere de luat vederi şi sisteme de securitate, proprietatea cu trei etaje nu poate fi înstrăinată, procurorii DIICOT instituind sechestru asigurător şi asupra acestuia. „E casa domnului Niculae, dar el nu mai stă demult aici, că are amantă cu băiat mare. Acum doar soţia şi fiica lui locuiesc aici, ştiţi că-s în divorţ!”, ne-a povestit o vecină care ne-a rugat să nu-i dăm numele în ziar. Când i-am spus de problemele penale ale vecinului său, femeia ne-a replicat cătrănită: „Păi credeţi că numai pe asta o are? Ăhăăă! Are o mulţime! Şi nu e singurul afacerist care a făcut aşa! Nu vedeţi cât se fură în ţara asta?! Până şi parlamentarii ăştia, tot numai după averi umblă. Ei sunt prea bogaţi, iar noi suntem prea săraci”.


Vila din sectorul 1, proprietatea lui Ioan Niculae
FOTO: RĂZVAN VĂLCĂNEANŢU

Imobilele din ţară, indisponibilizate

Ploieşti (Prahova): teren extravilan în suprafaţă de 3203 mp;

Buşteni (Prahova): teren intravilan de 5048,5 mp;

Zimnicea (Teleorman): teren intravilan de 6000 mp, clădiri şi anexe de 700 mp, extravilan –pădure 3,67 ha;

Năsturelu (Teleorman): teren de 97,75 ha;

Nanov (Teleorman): teren de 99,2 ha;

Buturugeni (Giurgiu): casă de locuit de 264 mp şi teren intravilan de 6.200 de mp

Bolizii magnatului:

DIICOT a pus sechestru şi pe acţiuni

Acţiunea de recuperare a pagubelor create statului român este cel puţin la fel de importantă ca şi pedepsirea vinovaţilor. Astfel, procurorii DIICOT au pus sechestru şi pe toate acţiunile pe care le deţine, cu acte, Ioan Niculae.

Amurco SRL Bacău – combinat chimic- 100 părţi sociale;

Zahărul SRL Zimnicea -fabrică de zahăr- 300 părţi sociale;

Interagro SRL Zimnicea -afaceri în agricultură- 140.400 părţi sociale;

Inter Agregate SRL Zimnicea -Fabrică de produse din minerale nemetalice- 700 părţi sociale;

Intercereal SRL Zimnicea -colectarea şi depozitarea produselor agricole- 1.000 părţi sociale;

Interagria Cooperativa Agricolă Zimnicea – fabrică de nutreţuri şi concentrate- 150 părţi sociale;

Digitech Distribution SRL Alexandria – distribuţie produse în domeniul securităţii- 400 părţi sociale;

Pensiunea Artemis SRL Pietroşani -servicii hoteliere- 200 părţi sociale;

Donau Fish SRL Suhaia –pescuitul în ape dulci- 450 părţi sociale;

Interagro Panificaţie Cooperativa Agricolă Zimnicea –fabrică de panificaţie- 200 părţi sociale;

Interagro Panificaţie Zimprod Zimnicea -pâine şi produse de patiserie – 280 părţi sociale;

Combustibil Ecologic Zimprod Zimnicea -fabrică de combustibil ecologic- 280 părţi sociale;

Fish&Fish Prodcom Suhaia –fabricarea instrumentelor muzicale- 8 părţi sociale;

Interaction Bucureşti –comerţ extern- 45.112 părţi sociale;

Interagro SA Bucureşti –grup de companii- 2.003.978 părţi sociale;

Asirom – Concordia Societate de Administrare a Fondurilor de Pensii Facultative – asigurări – 1.500 părţi sociale;

Fashion MC SRL Bucureşti – consultanţă pentru afaceri- 67.635 părţi sociale

Asirom Leasing IFN SA – leasing financiar- 14.200 părţi sociale;

Watch&Catch Security SRL Bucureşti –pază şi protecţie – 80 părţi sociale;

Sion Security SRL Bucureşti – consultanţă şi servicii de securitate- 80 părţi sociale.

Cinci conturi bancare blocate

Procurorii DIICOT au dispus, totodată, blocarea conturilor pe care magnatul Ioan Niculae le are deschise la cinci unităţi bancare de pe teritoriul României. Au fost indisponibilizaţi banii care se aflau deja în acele conturi, la data instituirii sechestrului, ca şi toţi banii care urmau să alimenteze acele conturi.

Sursa: evz.ro

Tags: