News

Ce avere impresionantă are fosta soție a lui Vladimir Putin. Cât a plătit ”țarul” pentru a-i cumpăra tăcerea

Liudmila Putin are o avere impresionantă, după ce regimul de la Moscova i-a cumpărat tăcerea cu diferite plăți făcute în ultimul deceniu. Femeia s-a recăsătorit și duce o viață de lux în Europa.
06.08.2022 | 16:52
Ce avere impresionanta are fosta sotie a lui Vladimir Putin Cat a platit tarul pentru ai cumpara tacerea
Ce avere are Liudmila, fosta soție a lui Vladimir Putin
ADVERTISEMENT

Liudmila și Vladimir Putin au fost căsătoriți zeci de ani, însă totul s-a terminat cu un divorț, atunci când Putin s-a ”reorientat” spre femei mai tinere.

Avere impresionantă pentru fosta soție a lui Vladimir Putin

Cu toate acestea, femeia are o avere de peste 1 miliarde de dolari, obținuți prin bunăvoința Moscovei. Liudmila a fost căsătorită timp de 30 de ani cu Putin, însă s-a recăsătorit cu Arthur Ocheretny. Conform site-ului de investigații deținut de Alexei Navalnîi, Liudmila e oficial ”săracă”. Ar fi rămas cu un apartament mic în Sankt Petersburg și cu o remorcă Skif, potrivit declarației de avere.

ADVERTISEMENT

În realitate, Moscova și Vladimir Putin i-au cumpărat bunăvoința și tăcerea cu diverse plăț. Prima dată, femeia a ajuns să fie șef al ”Centrului pentru Dezvoltarea Limbii Ruse”, unde a primit imediat mai multe milioane de dolari. Mai mult, a primit o clădire istorică în centrul Moscovei pe strada Vozdvizhenskaya nr. 9.

Aici, Liudmila face milioane de dolari anual din chirie. Pe lângă asta, fosta soție a lui Putin are o firmă oferită cadou de Putin, prin care eliberează credite rușilor. A primit și mai mulți bani din partea fostului soț și a ajuns să cumpere proprietăți de lux în Franța, Elveția și Spania, conform Ziare.com

ADVERTISEMENT

”Vila din sătucul Anglet, aflată în apropiere de Biarritz, a fost cumpărată în decembrie 2014, la numai şase luni după ce Liudmila şi Vladimir Putin au anunţat public divorţul lor.

Vila, numită iniţial “Souzanna”, dar al cărei nume a fost schimbat apoi în “Reverie”, a fost construită în 1927. Are pardoseli de marmură, candelabrele originale şi un basorelief realizat de sculptorii francezi Jan şi Joel Martel.

ADVERTISEMENT

Vila are 450 de metri pătraţi, patru dormitoare, un living şi sală de servit masa, cu terasă, precum şi un spaţiu pentru biliard. Este înconjurată de un parc privată de 5.000 de metri pătraţi, unde se află o piscină exterioară şi un pavilion de muzică”, scria presa din Franța în urmă cu mai mulți ani.

Mai mult, după nunta cu noul soț, Liudmila s-a trezit cu 1 miliard de dolari în conturi via Kremlin. Conform jurnaliștilor coordonați de Navalnîi, Lidumila Putina și noul soț au atât de mulți bani încât nu au pe ce să-i cheltuie. Toată această avere a fost facilitată de Vladimir Putin și de regimul de la Moscova, în schimbul loialității și tăcerii femeii. Totul, în contextul în care femeia a dus o viață de teroare alături de Vladimir Putin, care o bătea deseori.

ADVERTISEMENT

Între timp, Vladimir Putin și-a refăcut în secret viața cu fosta gimnastă Alina Kabaeva, care i-a născut mai mulți copii în secret.

ADVERTISEMENT