News

Ce avere impresionantă are Raluca Turcan, ministrul liberal surprins fără mască de protecție

31.03.2021 | 12:07
Ce avere impresionanta are Raluca Turcan ministrul liberal surprins fara masca de protectie
Raluca Turcan are o avere impresionantă. Sursa foto - colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune ce avere impresionantă are Raluca Turcan, ministrul liberal surprins fără mască la o petrecere care a avut loc în Sibiu. Astfel, cea care ocupă portofoliul Muncii a fost fotografiată, inițial, într-o remorcă, unde, de asemenea, nu purta masca.


UPDATE / Raluca Turcan a transmis că a solicitat autorităților să fie amendată după ce a fost surprinsă fără masca de protecție. Ministrul Muncii a explicat că imaginea în care apare alături de echipa ei din Sibiu este una mai veche.

ADVERTISEMENT

„Am solicitat să fiu amendată. Consider că este corect, chiar dacă au fost doar câteva momente și în tot restul timpului, am respectat regulile. A fost o neatenție , pentru care îmi pare rău, nicidecum nu a fost o sfidare sau nepăsare.

Înțeleg criticile și mi le asum, dar trebuie să explic și manipulările care au apărut mai ales în mediul on-line: într-un mod tipic lor, cei de la PSD au suprapus imagini de la acțiunea de împădurire cu fotografii mai vechi, cum este fotografia în care apar la masă alături de echipa mea din Sibiu, asta arată și direcția vădit manipulatoare a acestei situații.

ADVERTISEMENT

Este important să respectăm toți regulile, este important să rămânem prudenți și să ne protejăm sănătatea noastră și pe a celor din jurul nostru. Înțeleg că oamenii au obosit cu toții, dar trebuie să rămânem prudenți și să accelerăm vaccinarea. Putem fi mai bine în scurt timp”, a spus Raluca Turcan pe Facebook .


ȘTIREA INIȚIALĂ / Alături de ea se afla și preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, dar şi alte şase persoane, între care un copil. Imaginile au fost surprinse la o acţiune de împădurire care a avut loc la finalul săptămânii trecute. Culmea, unul dintre participanţi este acum internat în spital cu coronavirus.

ADVERTISEMENT

La doar câteva ore au apărut alte imagini cu Raluca Turcan. De data aceasta, ministrul Muncii era așezată la o masă, în grup restrâns și părea să sărbătorească acțiunea recent încheiată.

Ce avere impresionantă are Raluca Turcan

Dacă ne raportăm la conturile sale, atunci trebuie să știți că Raluca Turcan este unul dintre cei mai bogați miniștri din cabinetul condus de Florin Cîțu. Aceasta deține un teren agricol în județul Constanța, cumpărat în 2006 și cu o suprafață de 3 mii de metri pătrați.

ADVERTISEMENT

De asemenea, șefa de la Muncă și Protecție Socială are și un teren extravilan în Ilfov, cumpărat, de asemenea, în 2006. Acesta are doar 1.000 de metri pătrați și este deținut în coproprietate.

Sursa foto – ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO.

Raluca Turcan are un apartament în Sibiu, cumpărat în 2007, de 102 mp, conform ultimei declarații de avere publicată de demnitar. Din punctul de vedere al autoturismelor, parlamentarul conduce o Toyota, fabricată în 2008, și ea obținută prin cumpărare.

Totodată, la capitolul bijuterii, Raluca Turcan a notat că are astfel de obiecte cotate la 12.000 de euro, obiecte pe care le-ar fi dobândit în timp.

Câți bani are în conturi Raluca Turcan

Conturile Ralucăi Turcan sunt multe și mai toate pline de bani. Unul dintre ele este la BRD și are 39.191 de lei. Activele financiare continuă cu alte două conturi deschise la Banca Transilvania, ambele pe numele ministrului. 5824 de euro și 725 de lei sunt în bancă. De asemenea, la BRD, se mai găsesc 3145 de lei.

Pe numele lui Valeriu Turcan, soțul ministrului, sunt alte 8 conturi. În total, în activele financiare ale familiei se mai regăsesc 372.371 de lei, dar și 370.270 de euro.

Sursa foto – ANDREEA ALEXANDRU / MEDIAFAX FOTO

Nu se termină aici pentru că Raluca Turcan a trecut în declarația de avere și mai multe acțiuni la diferite societăți și împrumuturi. Toate sunt pe numele soțului care deține acțiuni la S.I.F. Muntenia, Arthur and Regents SRL si SC Newgate Veritas SRL.

Actualul ministru al Muncii a avut o contribuție serioasă la ultima campanie electorală. A împrumutat filiala PNL Sibiu cu, atenție, 130.000 de lei.

Averea Ralucăi Turcan, ministrul Muncii

De remarcat că în declarația de avere, Raluca Turcan a notat și o datorie la bancă, sub forma unui card de credit, o datorie care a ajuns la 22.093 lei.

Sursa foto – ALEXANDRU DOBRE/ MEDIAFAX FOTO

Veniturile anuale ale ministrului Muncii nu sunt nici ele de neglijat. Aceasta a câștigat anul trecut 122.259 de lei, indemnizație de la Parlamentul României, dar și 22.593 de lei, indemnizație de la Guvernul României.

Veniturile anuale ale lui Valeriu Turcan sunt de 49.500 de lei, de la Universitatea București, 60.000 de lei, de la Arthur and Regents SRL. Acesta a încasat și dividente în valoare de 316.707 de lei (Arthur and Regents SRL), 343.242 de lei (SC Newgate Veritas SRL) si 481.570 de lei (Newgate Veritas).

Ce spune Raluca Turcan despre poza în care a fost surprinsă fără masca de protecție

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a afirmat că rămâne o adeptă a măştii de protecţie şi a vaccinării şi crede în continuare, cu tărie, în nevoia respectării măsurilor. Reacţia vine după ce a fost fotografiată fără mască, într-o remorcă alături de alte persoane.

”Un răspuns clar pentru criticile care mi s-au adus astăzi, referitoare la acţiunea de împădurire de sâmbătă: condiţia pentru participarea la acţiunea de împădurire a fost ca fiecare participant să facă un test antigen.

Sursa foto – facebook

De asemenea, la locaţia din aer liber, situată pe deal, au fost disponibile măşti şi dezinfectanţi. Cea mai apropiată localitate se află la 6 km, unde rata de infectare era de 0,33. Fotografiile invocate nu au fost reprezentative pentru ansamblul celor aproximativ 5 ore petrecute în aer liber.

Măştile au fost purtate, cu puţine excepţii, de regulă când se făceau fotografii, se servea masa sau când se consumau băuturi răcoritoare.

Rămân o adeptă a măştii de protecţie şi a vaccinării şi cred în continuare, cu tărie, în nevoia respectării măsurilor”, a scris pe Facebook, Raluca Turcan.

Ce spun autoritățile despre gestul Ralucăi Turcan de a nu purta masca de protecție

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode a trannsmis că toată lumea este egală în faţa legii, referindu-se la faptul că ministrul Muncii, Raluca Turcan, au fost văzută fără mască de protecţie în spaţii publice. Acesta a precizat că, potrivit legii, amenda poate fi dată în termen de şase luni de la săvârşirea contravenţiei.

Sursa foto – facebook

“Nu sunt adeptul sancţiunii de dragul sancţiunii. Rolul nostru nu este acela de a sancţiona populaţia, de a sancţiona cetăţenii, rolul nostru al struturilor MAI este acela de a determina cetăţenii să respecte măsurile de protecţie sanitară.

În weekendul trecut am avut o medie de 103.000 cetăţeni verificaţi pe zi, în aceste condiţii amenzile au fost la 8.000 – 8.400 pe zi. Nu putem să spunem că scopul nostru este acela de a sancţiona cetăţenii când din 103.000 s-au aplicat amenzi pentru 8.400. Evident că toţi suntem egali în faţa legii şi toţi răspundem în faţa legii, şi Voiculescu, şi Turcan”, a afirmat Lucian Bode.

ADVERTISEMENT