Life

Ce avere lasă în urmă Petrică Mîțu Stoian și cine moștenește totul. Recent, își achiziționase o mașină de 100.000 euro

Petrică Mîțu Stoian lasă în urmă o avere considerabilă, însă întrebarea care stă pe buzele tuturor este: cui?
07.11.2021 | 11:58
Ce avere lasa in urma Petrica Mitu Stoian si cine mosteneste totul Recent isi achizitionase o masina de 100000 euro
Petrică Mîțu Stoian ar fi strâns sute de mii de euro de-a lungul carierei sale
ADVERTISEMENT

Petrică Mîțu Stoian lasă o avere culturală uriașă, dar pe lângă muzica sa, artistul a avut grijă să nu aibă o viață plină de lipsuri.

Despre averea regretatului cântăreț se spune că se ridică la ordinul sutelor de mii de euro, ba chiar la un moment dat se zvonea că ar fi fost milionar.

ADVERTISEMENT

Folcloristul, stins din viață pe 6 noiembrie 2021, s-a bucurat de bani încă înainte de Revoluție. Petrică povestea la un moment dat că a câștigat foarte bine după ce s-au dat ordonanțele la mineri, în perioada 1985-1996.

Ce avere lasă în urmă Mîțu Stoian. De afacerea cu căpșuni din Mehedinți se va ocupa nepoata lui

Un interpret valoros, cum a fost și cazul lui, câștiga atunci până la 15 milioane de lei (vechi), pe atunci o sumă uriașă.

ADVERTISEMENT

Mîțu Stoian a știut cum să agonisească în cei 40 de ani de carieră. Cu toate că nu ducea lipsa banului, era foarte atent la nevoile celor din jur. Era omul care ajuta pe toată lumea, conform unor declarații făcute pentru Fanatik de Constantin Enceanu.

Onorariile sale se ridicau în ultimii ani la 1.100 de euro. Mîțu Stoian nu a trăit, însă, doar din muzică. Interpretul de muzică folclorică avea o afacere și în agricultură, deschisă cu o nepoată din județul Mehedinți.

ADVERTISEMENT

Ultimul obiect valoros pe care și l-a achiziționat din banii strânși este un autovehicul marca Mercedes, chiar anul trecut. Mașina a costat 100.000 de euro.

Pentru că Mîțu Stoian nu a avut copii, cel mai probabil averea acestuia va ajunge pe mâinile nepoților. Cel puțin de afacerea cu căpșuni de care se ocupa va avea grijă în continuare nepoata acestuia.

ADVERTISEMENT

Nepoții ar urma să moștenească totul

Într-un interviu acordat pentru Star Popular la ceva timp înainte de moartea sa, Petrică a lăsat să se înțeleagă că nepoții ar urma să moștenească totul.

Interpretul de muzică folclorică a vorbit atunci despre lipsa copiilor din viața lui, spunând că nepoții au fost ca niște copii pentru el.

„Dacă s-a întâmplat să n-am un urmaș, asta este. Nu sunt singurul. Sunt oameni mari, conducători de state care nu au urmași. Nu e un capăt de țară. Sunt destui nepoți alături de mine.

Cine e aproape de mine, mă iubește și mă respectă, are toată dragostea mea. Cine nu, la revedere”, a povestit Mîțu Stoian pentru Star Popular.

ADVERTISEMENT