News

Ce averi au Donald Trump și Joe Biden, candidații la alegerile prezidențiale din SUA

03.11.2020 | 13:40
Ce averi au Donald Trump si Joe Biden candidatii la alegerile prezidentiale din SUA
ADVERTISEMENT

Dacă te interesează ce averi au Donald Trump și Joe Biden, candidații la alegerile prezidențiale din SUA, trebuie să știi încă din start că vorbim despre doi oameni care nu duc lipsă de nimic. Mai mult de atât, urmașii celor doi pot sta liniștiți dacă ne uităm la conturile pe care aceștia le au în bancă. 

Este adevărat că diferența între ei este una absolut uluitoare. Actualul președinte al Statelor Unite, Donald Trump își găsește cu greu adversar la acest capitol. Miliardarul se află în topul Forbes al bogaților planetei și pare că se pricepe să facă bani chiar și din piatră seacă.

ADVERTISEMENT

Și nu o dată a reușit să pună pe picioare afaceri importante. Totuși, Trump a beneficiat din plin și de o plasă de siguranță. A moștenit de la tatăl său o avere impresionantă, avere care i-a permis să abordeze cu lejeritate anumite capcane ale acestei lumi.

Cât de bogați sunt Donald Trump și Joe Biden, candidatii la alegerile prezidențiale din SUA

Interesant este că pandemia de coronavirus l-a lovit puternic pe cel mai important om de pe Planetă. Prăbuşirea pieţei bursiere a făcut ca averea lui Donald Trump să scadă cu un miliard de dolari în mai puțin de o lună de zile şi l-a scos dintr-o listă selectă.

ADVERTISEMENT

Averea preşedintelui american a scăzut de la o valoare estimată de 3,1 miliarde de dolari, cât era pe 1 martie, la 2,1 miliarde de dolari pe 18 martie. Lucrul acesta a făcut ca Donald Trump să iasă din top 1000 cei mai bogați oameni de pe planetă. Actualul președinte al SUA ocupă în acest moment poziția 1001.

Sursa foto – hepta.ro

Cea mai mare parte a averii lui Trump provine din imobiliare. Imperiul său, care este în prezent gestionat de Donald Jr şi Eric, include Trump Tower din Manhattan şi clubul său Mar-a-Lago din Florida, dar şi mai multe hoteluri şi terenuri de golf. Și când spunem mai multe, ne referim, de fapt, la cele mai importante 18 terenuri din lume.

ADVERTISEMENT

Totuși, pandemia de COVID-19  a făcut ca Trump Organisation să închidă 17 proprietăţi, iar cele care sunt încă deschise funcţionează cu un număr limitat de servicii. Mai mult de atât, un semn evident că sunt probleme în Paradis a fost reprezentat de disponibilizarea a aproximativ 1.500 de angajaţi.

Miliarde de dolari pierduți de Trump în politică

Nu aveți de ce că-l plângeți pe Donald Trump. Rămâne primul președinte miliardar din istoria Statelor Unite. De altfel, acesta a făcut și o declarație controversată. A zis că preşedinţia l-a costat între două şi cinci miliarde de euro, bani pe care i-ar fi câştigat dacă ar fi continuat să îşi conducă afacerile în loc să intre în politică.

ADVERTISEMENT
Sursa foto – hepta.ro

“Indiferent dacă am pierdut două miliarde de dolari, cinci miliarde de dolari sau mai puţin, nu contează. Nu-mi pasă. Fac asta pentru ţară. O fac pentru oameni”, a mai spus Trump. Nu există însă dovezi că Trump ar fi pierdut asemenea sume uriașe de bani de când a devenit preşedinte.

Interesant este că Donald Trump a refuzat să îşi facă publice returnările de taxe pe venit. Culmea, acesta s-a și luptat cu Congresul şi cu instanţele pentru acest motiv, încercând să îşi ţină secretă situaţia financiară.

Cum a făcut bani democratul Joe Biden

Joe Biden, opozantul democrat al lui Trump, are o avere de numai nouă milioane de dolari. Şi tatăl lui Biden a avut afaceri în imobiliare. Este adevărat că nu putem să discutăm despre succesul pe care l-a avut familia Trump în domeniu. Și lucrul acesta se vede, în mod evident, din conturi.

Sursa foto – hepta.ro

Familia Biden a ajuns însă la 9 milioane de dolari în mare parte și datorită salariului important pe care l-a câștigat Joe ca senator. În perioada 2009-2017, acesta a câștigat, în medie, 225.000 de dolari pe an. Conturile s-au umflat serios după mandatul de vicepreședinte al SUA.

„Promise me, Dad” (2017) și „Promises to Keep” (2008) sunt cele două cărți pe care Joe Biden le-a scris, cărți primite excelent de public. Acestea s-au bucurat de un real succes, drept pentru care editura a organizat și un turneu prin întreaga țară. La final, încasările de 1,8 milioane de dolari au depășit toate așteptările.

Ce spun ultimele sondaje de opinie înaintea alegerilor

În ciudat averii mai mici, Joe Biden este creditat cu 51% din intenţiile de vot și îl devansează pe Donald Trump în ultimele sondaje de opinie. Acest avantaj a rămas per ansamblu stabil de-a lungul lunilor, chiar dacă a urcat uneori până la zece puncte procentuale.

Avansul actual reprezintă mai mult decât dublul celui de care dispunea Hillary Clinton cu o zi înainte de vot, în urmă cu patru ani. La acea vreme, sondajele au fost relativ corecte cu privire la votul popular, obţinut de către democrată.

Pentru a ajunge la Casa Albă, însă, este necesară obţinerea unei majorităţi a voturilor marilor electori, atribuite stat cu stat. În acest sens, atenţia se concentrează asupra câtorva state-cheie, susceptibile să treacă dintr-o tabără în alta şi să stabilească rezultatul alegerilor.

Sursa foto – hepta.ro

Joe Biden îl devansează confortabil pe Donald Trump în sondaje în Michigan (+5,1 puncte procentuale) şi Wisconsin (+6,6 puncte procentuale), două state din Nordul Statelor Unite, în care, spre surpriza generală, în urmă cu patru ani, miliardarul newyorkez a obţinut victoria, ceea ce a contribuit la victoria sa.

În Pennsylvania, unul dintre statele cele mai observate în aceste alegeri, avansul său este uşor mai mic – de 4,3 puncte procentuale -, mai apropiat de marja de eroare. În statele-cheie din sudul ţării, intenţiile de vot sunt mult mai strânse.

În Florida, pe care Donald Trump trebuie să o păstreze cu orice preţ, dacă nu vrea să-şi piardă şansele la al doilea mandat, candidaţii sunt cot la cot (+1 punct procentual Joe Biden).

ADVERTISEMENT