Fotbal intern

Ce averi au Ionuţ Negoiţă şi Gigi Becali! Derby-ul Dinamo – FCSB, dezechilibrat când vine vorba de banii patronilor

25.06.2020 | 12:20
Ce averi au Ionut Negoita si Gigi Becali Derbyul Dinamo  FCSB dezechilibrat cand vine vorba de banii patronilor
ADVERTISEMENT

FCSB și Dinamo nu traversează o perioadă foarte bună, iar dacă echipa lui Bogdan Vintilă a obținut doar un punct în două meciuri de la reluarea Ligii 1, „câinii” se confruntă cu o problemă mult mai gravă și anume să scape de retrogradare.

Soarta a făcut ca Dinamo și FCSB să se întâlnească în semifinalele Cupei României, ceea ce este foarte bine pentru suporteri, pentru că într-un astfel de derby nu mai contează nici forma, nici locul din clasament, nici valoarea loturilor.

ADVERTISEMENT

Din punctul de vedere al averii pe care o dețin patronii, situația devine dezechilibrată, cu un avantaj pentru FCSB, Gigi Becali fiind mult mai înstărit. Evident că pe teren averile patronilor nu vor mai conta, însă este interesant de cunoscut puterea financiară a patronilor a două dintre cele mai importante formații din România.

Averile lui Ionuț Negoiță și Gigi Becali

Ionuț Negoiță are o avere destul de mică pentru un patron de fotbal, care deține un club de renume precum Dinamo. Situația financiară s-a răsfrânt și asupra clubului din șoseaua „Ștefan cel Mare”, Negoiță având mai multe tentative de a vinde echipa.

ADVERTISEMENT

Mai mult decât atât, actualul patron al lui Dinamo este dispus să renunțe la toate acțiunile pentru prețul simbolic de un leu, la care s-ar adăuga și datoriile pe care Dinamo le are. Până acum, Ionuț Negoiță a reușit să vândă doar 10 procente din Dinamo către suporteri, pentru 500.000 de lei.

Averea estimată a actualului șef de la Dinamo se ridică la 90.000.000 – 100.000.000 de euro. 

Principalele surse de venit ale lui Ionuț Negoiță sunt patru hoteluri din grupul RIN și parcul acvatic „Water Park Otopeni”.

ADVERTISEMENT

„Printre afacerile care îi mai aduc venituri lui Negoiţă se mai numără cele patru hoteluri din grupul RIN, care actualizează 1.965 de camere, parcul acvatic Water Park din Otopeni, un centru de întreţinere corporală şi relaxare şi o tipografie.

Înainte ca el să se dedice echipei Dinamo, iar fratele său Robert Negoiţă politicii, cei doi erau printre cei mai cunoscuţi dezvoltatori de locuinţe din Bucureşti”, au notat jurnaliștii Capital.

ADVERTISEMENT

Gigi Becali a ieșit din top 10 al celor mai bogați români

Gigi Becali a ieșit din top 10 al celor mai bogați români, dar chiar și așa patronul FCSB-ului se menține bine și continuă să câștige sume impresionante.

Perioada pe care finanțatorul FCSB-ului a petrecut-o în închisoare i-a afectat afacerile și implicit și veniturile. În prezent, Gigi Becali are o avere estimată la 400.000.000 – 500.000.000 de euro.

Topul celor mai bogați români are un nou lider, după ce Ion Țiriac a fost detronat de Daniel Dines, fondatorul companiei UiPath, care se ocupă cu roboți software, care are o avere estimată la 7.000.000.000 de euro.


  • (P) Cota BETANO pentru Dinamo – FCSB: 2,12 este cota pentru “2 solist”. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT