Life

Ce bacșiș a primit un student român care lucrează în SUA. Tânărul a rămas mut de uimire, chiar în prima sa zi de muncă

Un student român a rămas mut de uimire după ce a primit bacșiș. Povestea sa din prima zi de muncă în America a stârnit un val de reacții.
26.06.2024 | 18:56
Ce bacsis a primit un student roman care lucreaza in SUA Tanarul a ramas mut de uimire chiar in prima sa zi de munca
Un student român a rămas mut de uimire după ce a primit bacșiș. Sursa foto: captură TikTok
ADVERTISEMENT

Programul Work and Travel a început să devină din ce în ce mai popular în rândul studenților români. În fiecare sesiune dedicată aplicărilor, sute de studenți aleg să ia contact cu piața muncii din America. Este și cazul lui Ștefan Guțanu.

Un student român a avut parte de un șoc când a văzut ce bacșiș a primit

Ștefan Guțanu este un student român care, la fel ca mulți colegi de-ai săi, a decis să își ia inima în dinți și să plece în America. Tânărul a aplicat pentru programul Work and Travel, a fost acceptat, însă, habar nu avea ce urma să i se întâmple.

ADVERTISEMENT

Ștefan Guțanu lucrează în America pe timpul verii, așa cum spun regulile programului Workd and Travel. Pe lângă faptul că iau contact cu viața de peste Ocean, studenții români au ocazia să interacționeze și chiar să lege prietenii cu americanii.

Fiecare student este repartizat la un loc de muncă, iar Ștefan a avut norocul să lucreze la un restaurant din cadrul unui hotel. Situat pe coasta de Est a Americii, restaurantul nu doar că îi garantează un venit studentului, dar îi oferă și priveliști unice.

ADVERTISEMENT

În prima sa zi de muncă la restaurant, Ștefan Guțanu a avut parte de o adevărată surpriză. Acesta a avut la masă un cuplu care se afla în luna de miere și habar nu avea că cei doi îl vor lăsa, mai târziu, mut de uimire.

Ștefan Guțanu s-a lăudat în online cu bacșișul primit

La un moment dat, studentul român a decis să le face celor doi seara mai bună, așa că le-a cântat la masă piesa ”Perfect” de la Ed Sheeran. Cuplul nu a rămas indiferent și l-a răsplătit pe român cu un bacșiș generos.

ADVERTISEMENT

Cei doi îndrăgostiți i-au oferit lui Ștefan un bacșiș de 500 de dolari. Pentru a le demonstra tuturor cât de generoși sunt americanii, românul a postat în online dovada cu bacșișul.

Nu doar Ștefan a fost uimit de generozitatea americanilor, ci și colegii lui. Aceștia au spus că nu au văzut niciodată un bacșiș atât de mare, deși au peste un deceniu de când lucrează la restaurantul hotelului.

ADVERTISEMENT

Cuplul a făcut consumație de 116 dolari, iar bacșisul lăsat a fost de aproape cinci ori mai mare. Studentul român este de părere că cel care a făcut diferența a fost momentul său artistic.

”Am făcut 500 de dolari tips din prima zi. Un cuplu în luna de miere, le-am cântat Ed Sheeran, ”Perfect”. Nota de 116, tips este 500 de dolari. Nu-mi vine să cred și nu voiam să cânt, sincer vă spun, îmi era rușine.”, a spus tânărul în online.

Videoclipul postat de Ștefan a generat un val de reacții pe TikTok. Românii l-au încurajat și l-au sfătuit să nu renunțe niciodată la muzică pentru că este apreciat pentru talentul său.

ADVERTISEMENT