Sarea de Himalaya are o culoare roză foarte plăcută, dar și o serie de beneficii pentru sănătate și pentru locuință. Conform studiilor efectuate până la ora actuală, acest ingredient poate îmbunătăți calitatea aerului. Ce alte efecte mai are.
Foarte mulți oameni se întreabă cât de bună este, de fapt, sarea de Himalaya având în vedere că are un preț mai mare decât cea normală. Se găsește în toate supermarketurile din România și se numără printre preferatele clienților.
În aceste condiții, specialiștii explică cât de bună este, de fapt, aceasta. Cercetările sunt de părere că acest condiment are aproape același nivel de sodiu ca cel obișnuit. Pe de altă parte, conține mai multe minerale, inclusiv calciu, magneziu, potasiu și fier.
Cu toate acestea, studiile arată că aceste minerale sunt prezente în cantități foarte mici, iar majoritatea sării este încă formată din clorură de sodiu (NaCl). În schimb, culoarea roz pe care o are sarea de Himalaya provine de la urme de fier.
Mai mult, are un beneficiu important pentru spațiile interioare. Potrivit publicației webmd.com, sarea de Himalaya îmbunătățește calitatea aerului, în special dacă oamenii folosesc în locuințele lor lămpi cu sare roz.
Aceste obiecte distribuie ioni negativi care sunt buni pentru aerul din casă. În plus, lămpile care au în compoziția lor sare roz ajută la reducerea simptomelor de astm și alergie, cresc nivelul de energie și ameliorează depresia.
Lămpile cu cristale de sare roz din Himalaya pot fi bune pentru un somn odihnitor, dar și în reducerea stresului electromagnetic. În general, ele sunt făcute să emane o lumină difuză și plăcută în orice încăpere.
Mihaela Bilic, unul dintre cei mai cunoscuți nutriționiști români, a explicat cât de importantă este sarea în alimentația oamenilor. În cadrul emisiunii Doctor de bine, de la Pro TV, medicul recomandă să se consume sare iodată din România.
Specialistul se numără printre cei care nu agreează versiunile care sunt aduse din toate colţurile lumii, cum ar fi din Himalaya sau Marea Ionică. Din păcate, acestea nu aduc o cantitate suficientă de iod organismului uman.