Care sunt beneficiile pe care merele le au pentru organism. Deși multe persoane le consumă zilnic, puține sunt cele care știu cât de bune sunt pentru creier și nu numai. Iată ce spun specialiștii!
Merele sunt unele dintre cele mai populare și mai consumate fructe. Merele pot fi incluse în alimentația zilnică fără niciun fel de probleme datorită beneficiilor pe care le au pentru organism.
Spre deosebire de alte fructe, merele pot fi găsite în piețe și în supermarketuri pe tot parcursul anului. Delicioase și pline de vitamine, acestea sunt esențiale pentru o dietă sănătoasă și echilibrată.
Chiar dacă sunt considerate banale, merele au o mulțime de beneficii pentru organism. Specialiștii susțin că aceste fructe au efecte miraculoase asupra creierului, efecte pe care nici nu le bănuim.
Potrivit specialiștilor, un măr consumat în fiecare zi vine la pachet cu multe avantaje. Fiind un fruct plin de fibre și vitamine, acesta este un aliment esențial pentru dieta echilibrată și sănătoasă.
Nutriționiștii susțin că multe persoane nici măcar nu realizează câte beneficii are consumul de mere. Printre cele mai importante se numără beneficiile pentru activitatea cerebrală, datorită conținutului de quercetină.
”Se știe că quercetina protejează celulele cerebrale și reduce riscul de deteriorare cognitivă asociată cu îmbătrânirea. Poți face un pas proactiv pentru a susține sănătatea cerebrală incluzând mereu în dieta ta.”, a susținut nutriționista Emily Hammon, potrivit spectacola.ro.
Merele nu sunt benefice doar pentru activitatea cerebrală, ci și pentru organism, în general. Aceste fructe conțin carotenoide și flanoide, substanțe beneficie pentru sistemul imunitar. De asemenea, anumite tipuri de mere sunt recunoscute pentru rezolvarea problemelor sistemului digestiv și ale stomacului.
În plus, merele consumate în fiecare zi țin la distanță diabetul de tip 2. Aceste fructe au un conținut ridicat de pectină ceea ce contribuie la absorbția grăsimilor, ținând la distanță bolilor cardiovasculare.
Poate că nu multă lume știe, dar merele consumate în fiecare zi contribuie la prevenirea cariilor dentare. Aceste fructe cresc producția de salivă, iar asta reduce proliferarea bacteriilor la nivelul cavității bucale.