Life

Ce bijuterii purtăm în vacanță. Accesoriile care vor face toate privirile să fie ațintite asupra ta

Ce bijuterii purtăm vara aceasta în vacanță. Accesoriile delicate sunt elementul cheie care vor scoate din anonimat orice ținută.
27.05.2023 | 09:10
Ce bijuterii purtam in vacanta Accesoriile care vor face toate privirile sa fie atintite asupra ta
Bijuterii din aur pentru vară. Sursa/instagram.com/arjewels.com. Fotomontaj/Fanatik.ro
ADVERTISEMENT

Atunci când vine vorba de bijuterii, de multe ori ne întrebăm ce am putea purta în vacanțe. Dincolo de preferințe, specialiștii ne spun care sunt bijuteriile care se poartă vara aceasta. Ținutele vaporoase de vară sau costumele de baie pot fi scoase din anonimat dacă le asortăm cu niște bijuterii de efect. FANATIK vă dezvăluie ce accesorii prețioase sunt cele mai potrivite pentru sezonul estival.

Ce bijuterii purtăm în vacanță și ce metale prețioase alegem

Sezonul estival se apropie cu pași repezi, iar majoritatea încep să se gândească la articolele pe care le vor lua în bagaje. Însă cum rămâne cu bijuteriile? Optăm pentru bijuterii statement, care atrag atenția sau pentru unele delicate, care completează armonios orice ținută. Specialiștii ne recomandă să alegem bijuterii delicate, dar în trend. Brățările cu șnur sau cele pentru gleznă pot fi varianta ideală atunci când vine vorba de sezonul cald.

ADVERTISEMENT

“Pe timpul verii este indicat să se aleagă bijuterii fine și ușoare, de obicei reglabile. Pe un bronz frumos arată foarte bine aurul galben, dar se pot face și combinații de nuanțe. Spre exemplu aurul galben cu cel alb. La fel de bine se poate integra și aurul rose, care este foarte potrivit pentru sezonul cald.

La mare căutare sunt brățările pentru gleznă, brățările cu șnur din aur, dar și inele din aur cu șnur. În afară de bijuteriile delicate și fine, există multe cereri pentru lanțurile și brățările cuban. Acestea sunt mai masive, însă pot scoate din anonimat orice ținută. Atunci când vorbim de vacanțe, se poate opta și pentru bijuterii cu pietre semiprețioase și prețioase.

ADVERTISEMENT

Ele pot fi integrate în brățări tip șnur, combinate cu metale prețioase. Cele mai căutate pietre pe timpul verii sunt hematitul, malachitul, onixul. Dacă vrem bijuterii mai deosebite, care să ne ducă cu gândul la plaje însorite, putem alege perle sau miyuki”, a declarat Adi Răuți, proprietar magazin de bijuterii, pentru FANATIK.

Cum afectează bijuteriile expunerea la soare și apă sărată

De multe ori uităm că există anumite bijuterii care își pierd din strălucire dacă le expunem la soarele arzător sau apa sărată. Acum, știm cum se spune, atunci când mergem la plajă este indicat să nu purtăm bijuterii. Asta din diverse considerente. Putem să le pierdem în apă, sau chiar să ne alegem cu un bronz neuniform.

ADVERTISEMENT

În plus, specialiștii ne spun că dacă vrem ca bijuteriile noastre să aibă o durată de viață cât mai lungă, este important să fim atenți la anumite aspecte. Cu toate acestea, dacă nu avem de gând să stăm prea mult la soare sau să intrăm în apă, putem să ne împodobim corpul cu bijuterii fine.

La urma urmei, un costum de baie accesorizat corespunzător se vede tare bine. Iar în cazul în care nu putem renunța la bijuterii, este indicat să stăm mai mult sub umbrelă, feriți de soarele arzător.

ADVERTISEMENT

“În timp, aurul își pierde din strălucire dacă îl expunem la apa cu clor din piscine sau chiar la apa sărată a mării. De asemenea, atât parfumul, cât și loțiunea de plajă cu factor de protecție ar trebuie aplicate înainte. După ce le-am aplicat, putem să ne punem bijuteriile.

Astfel, evităm ca bijuteriile noastre preferate să fie afectate în timp. Anumite pietre semiprețioase sunt sensibile atât la soare, cât și la apa sărată a mării. Tocmai de aceea, trebuie să ținem cont și de acest aspect. În plus, este ideal ca și atunci când facem sport să nu purtăm bijuterii. Expunerea la transpirație pe timp îndelungat le afectează strălucirea și frumusețea”, a mai spus Adi Răuți.

Care este cea mai căutată bijuterie pe timpul verii

Sezonul cald vine la pachet nu doar cu vacanțe în locații exotice, ci și cu cereri în căsătorie și nunți. Tocmai de aceea, printre cele mai căutate bijuterii in sezonul estival sunt inelele de logodnă și verighetele. Mulți domni aleg să își ceară în căsătorie partenera atunci când se află într-o vacanță deosebită. Și pe bună dreptate. Tocmai de aceea, cererile pentru inele de logodnă sunt mai mari în această perioadă.

“Mulți oameni aleg să se logodească sau să se căsătorească pe timpul verii datorită vremii frumoase. De aceea, cererile pentru inele de logodnă tind să fie ceva mai accentuate în această perioadă. Cu toate acestea, comportamentul consumatorilor poate varia. Pot exista și alte perioade ale anului în care vânzarea de inele de logodnă să fie semnificativă.

Însă, în general, pe timpul verii se înregistrează o cerere mai mare atât pentru inele de logodnă, cât și pentru verighete. Domnii nu prea se uită la preț atunci când aleg un inel de logodnă, vor ca partenera să fie mulțumită. Țin cont și de gusturile ei și fac tot posibilul să achiziționeze inelul perfect pentru această ocazie specială”, a mai adăugat Adi Răuți pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT