Sport

Ce bonus va încasa Karim Benzema de la Real Madrid, după ce a luat Balonul de Aur. Suma cu șase zerouri care intră în conturile atacantului francez

Karim Benzema a câștigat Balonul de Aur pentru prima oară în carieră la vârsta de 34 de ani. Fotbalistul francez va primi un bonus din partea lui Real Madrid.
18.10.2022 | 10:06
Ce bonus va incasa Karim Benzema de la Real Madrid dupa ce a luat Balonul de Aur Suma cu sase zerouri care intra in conturile atacantului francez
Karim Benzema va primi un bonus important din partea lui Real Madrid, după câștigarea Balonului de Aur. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Karim Benzema a obținut pentru prima dată în carieră Balonul de Aur. Atacantul lui Real Madrid a impresionat în sezonul trecut, reușind să înscrie de 44 ori. De asemenea, Real Madrid cu Benzema pe teren, a câștigat trofeul Champions League, La Liga, Supercupa Spaniei și Supercupa Europei.

Ce bonus va primi Benzema din partea lui Real Madrid, după câștigarea Balonului de Aur

Karim Benzema va fi răsplătit cu un milion de euro de cărte Real Madrid, anunță publicația spaniolă as.com. De asemenea, „galacticii” sunt în pole-position pentru a-i prelungi contractul lui Benzema până în 2024.

ADVERTISEMENT

Atacantul francez mai are contract cu Real Madrid până în iunie 2023. În momentul în care a fost anunțat câștigător, Benzema a devenit cel mai în vârstă Balon de Aur din ultimii 66 de ani. În vârstă de 34 de ani, fotbalistul lui Real Madrid s-a alăturat celorlalți 4 francezi care au izbutit de-a lungul timpului să câștige Balonul de Aur.

Zinedine Zidane (1998), Jean-Pierre Papin (1991), Michel Platini (1983, 1984, 1985) și Raymond Kopa (1958) sunt ceilalți fotbaliști francezi care și-au adjudecat cel mai râvnit trofeu individual. În acest sezon, Benzema a înscris de 5 ori în 10 meciuri pentru Real Madrid și se află pe locul 1 în La Liga după 9 etape. Ultimul gol al francezului a venit chiar în fața rivalei, Barcelona.

ADVERTISEMENT

Reacția lui Benzema după ce a câștigat Balonul de Aur: „Nu m-am dat bătut niciodată”

În lupta pentru trofeu Benzema i-a devansat printre alții pe Sadio Mane, Kevin De Bruyne și Robert Lewandowski. La finalul decernării de la Paris, Benzema și-a exprimat emoțiile. „Să văd acest trofeu în fața mea mă face foarte mândru.

A fost un vis pe care l-am avut din copilărie și pentru care am depus toată munca. Nu m-am dat bătut niciodată. Mereu am crezut că orice este posibil, iar când nu am mai fost ales în echipa Franței, nu m-am oprit să muncesc din greu. 

ADVERTISEMENT

Sunt foarte mândru de călătoria mea până aici. Nu a fost ușor, a fost greu atât pentru mine, cât și pentru familia mea.  Să stau astăzi aici pentru prima dată mă face foarte fericit și voi continua să muncesc”, a mărturisit Benzema la finalul decernării Balonului de Aur.

Karim Benzema, omul decisiv pentru Real Madrid în sezonul trecut

Karim Benzema s-a dovedit a fi omul decisiv pentru Real Madrid în sezonul trecut. Cu el în atac, Real Madrid a cucerit al 14-lea trofeu Champions League din istorie. Benzema a reușit să o tragă pe Real Madrid, după el reușind să înscrie hat-trick și să răstoarne calificarea în optimile de finală cu PSG, în sezonul trecut.

ADVERTISEMENT

De asemenea, Benzema a înscris 3 reușite și în dubla de foc din semifinale cu Manchester City. Vârful francez a fost cel mai bun marcator din Champions League în sezonul trecut pentru Real Madrid, cu 15 goluri. „Galacticul” a fost golgeter și în La Liga cu 27 de reușite.

Fotbalistul născut la Lyon va putea prezenta trofeul în meciul de sâmbătă, 22 octombrie, când Real Madrid o primește pe Santiago Bernabeu pe Sevilla, în runda 11 din La Liga.


  • 30 de milioane de euro este cota de piață a lui Karim Benzema, conform Transfermarkt. 
  • 44 de goluri în 46 de partide sunt cifrele lui Benzema în sezonul precedent.
ADVERTISEMENT