Life

Ce cadou a primit Regele Charles de la Dorin Cioabă: „De la rege pentru rege”

Ce cadou a primit Regele Charles de la Dorin Cioabă. Autoproclamatul rege al romilor i-a dat două daruri monarhului britanic.
06.06.2023 | 17:43
Ce cadou a primit Regele Charles de la Dorin Cioaba De la rege pentru rege
Ce cadou a primit Regele Charles de la Dorin Cioabă. Foto Captură Antena 3
ADVERTISEMENT

Regele Charles a primit un cadou inedit de la Dorin Cioabă, autoproclamat rege al romilor. Iată ce i a oferit acesta și ce a declarat despre cadoul inedit.

Ce cadou a primit Regele Charles de la Dorin Cioabă

Dorin Cioabă a mărturisit că un vis al lui de multă vreme a fost să îl întâlnească pe monarhul britanic. Iată că acest vis i s-a îndeplinit astăzi la Viscri, în ultima zi a regelui la noi în țară.

ADVERTISEMENT

Dorin Cioabă a ales să ofere un cadou unic, care să reprezinte comunitatea asupra căreia se consideră lider. Astfel, el i-a oferit Regelui Charles o căldare cu steagul romilor – culorile verde și albastru.

Căldarea a fost însoțită și de o plachetă care are inscripționat un mesaj interesant. “De la rege pentru rege”, este inscripția de pe căldare.

ADVERTISEMENT

“Mi-am dorit de foarte mult timp să îl cunosc pe Majestatea Sa. I-am adus o căldare, pentru că eu fac parte din neamul căldărarilor, cu steagul nostru, al rromilor, steagul verde-albastru, steagul tradiţional.

Eu cred că Majestatea cunoaşte culorile noastre, ale steagului. Este această căldare, cu un mic vas şi am făcut şi această plachetă de la rege pentru rege”, a spus acesta, conform Antena 3.

ADVERTISEMENT

Ce este, de fapt, cadoul oferit de „regele” Cioabă pentru Regele Charles

Căldarea oferită de regele autoproclamat al romilor pentru Regele Charles al III-lea este din cupru. Este vorba, mai precis, de un mini cazan pentru făcut țuică, pentru care neamul căldărarilor este cunoscut, conform informațiilor date de Cioabă.

„Este un mini-cazan de fabricat ţuică. Noi suntem cei mai mari meşteri în astfel de obiecte şi am adus un astfel de cadou să-l aibă la el în casă”, a spus Cioabă, potrivit Agerpres.

ADVERTISEMENT

Odată cu prima vizită a lui la Viscri, Dorin Cioabă a mărturisit că soția lui s-a îndrăgostit de acest loc pe care îl iubește și regele Charles, iar acum își dorește să fie vecină cu aceasta.

Regele autoproclamat al romilor a declarat că va căuta și el o casă pentru a fi vecini cu Regele Charles.

ADVERTISEMENT