News

Ce cadou i-a făcut AUR lui Klaus Iohannis. Anunțul lui George Simion

15.12.2020 | 10:25
Ce cadou ia facut AUR lui Klaus Iohannis Anuntul lui George Simion
ADVERTISEMENT

George Simion a dezvăluit că i-a făcut președintelui Klaus Iohannis un cadou neașteptat, mai exact o hartă a României Mari.

Invitați la Palatul Cotroceni pentru consultări, cei de la AUR i-au atras atenția președintelui României asupra tăierii ilegale de păduri.

ADVERTISEMENT

George Simion, alături de avocatul Diana Șoșoacă nu au purtat mască de protecție în momentul în care au făcut declarații jurnaliștilor.

Klaus Iohannis a primit o hartă cadou de la George Simion

I-am înmânat președintelui Iohannis o hartă a României mari, a României întregi, de la Nistru până la Tisa, așa cum ne-a lăsat-o Mihai Eminescu. O hartă a vegetației, care era foarte verde. Aveam foarte multe păduri. Și am tras un semnal de alarmă legat de pădurile României”, a dezvăluit Simion, atunci când a vorbit despre întâlnirea cu președintele Iohannis.

ADVERTISEMENT

Când a fost întrebat ce reacție a avut Klaus Iohannis când a primit harta, George Simion a explicat că președintele a abordat „atitudinea menționată în poezia lui Octavian Goga”.

  • Octavian Goga, născut în 1 aprilie 1881,Rășinari, Sibiu, România a fost un poet român, politician de extremă dreaptă, prim-ministrul României de la 28 decembrie 1937 până la 11 februarie 1938 și membru al Academiei Române din anul 1920. Așadar, o paralelă cel puțin bizară între Klaus Iohannis și Octavian Goga făcută de George Simion.
ADVERTISEMENT

Întâlnirea dintre George Simion și Klaus Iohannis a venit la doar câteva zile distanță după ce liderul AUR anunțase că partidul său va demara procedura de suspendare a lui Iohannis.

„S-ar putea să avem alegeri anticipate, prezidențiale sau parlamentare. Noi dacă nu votăm niciun guvern și cerem suspendarea lui Klaus Iohannis nu așteptăm până în 2024, națiunea română are nevoie de conducători acum, nu în 2024”, a explicat Simion la Marius Tucă Show.

ADVERTISEMENT

De altfel, Simion le-a reproșat celor din PSD în dese rânduri că nu l-au suspendat pe Iohannis, deși acesta a făcut campanie pentru PNL și a încălcat deseori Constituția.

ADVERTISEMENT