Life

Ce cadouri să nu faci de 8 martie. Obiectele pe care e bine să le eviţi

Află ce cadouri nu trebuie să faci de 8 martie. Sunt câteva obiecte pe care este bine să le eviți de Ziua Femeii, printre care și cele ascuțite, conform tradiției.
07.03.2022 | 16:56
Ce cadouri sa nu faci de 8 martie Obiectele pe care e bine sa le eviti
Ce cadouri să nu faci de Ziua Femeii. Sursa foto: pixabay.com
ADVERTISEMENT

Ziua Internațională a Femeii, sărbătorită pe 8 martie, este un prilej de a oferi cadouri, dar sunt câteva obiecte pe care ar trebui să le eviți.

Ce cadouri să nu faci de 8 martie

De 8 martie, cei care vor să le surprindă pe femeile din viața lor trebuie să știe că sunt câteva cadouri pe care ar fi bine să nu le facă.

ADVERTISEMENT

Nu e bine să dăruiești un obiect pe care chiar tu l-ai primit în dar, altfel îi vei transmite energie negativă persoanei respective.

Există și superstiții legate de cadourile sub forma obiectelor ascuțite. De exemplu, nu e bine să dăruiești cuțite sau furculițe. Acestea aduc necazuri în casa persoanei care le primește.

ADVERTISEMENT

Nici batistele nu trebuie oferite cadou de Ziua Femeii, pentru că acestea aduc boli și lacrimi, notează femeide10.ro. De asemenea, nici șosetele nu trebuie oferite în dar.

Nu este recomandat să le oferi perle tinerelor fete, altfel nu se vor mărita cu bine. Nici oglinzile nu se fac cadou, mai ales dacă au fost folosite, altfel persoana care le primește va avea multe griji.

ADVERTISEMENT

Bărbații tineri nu trebuie să le dăruiască iubitelor cărți înainte de nuntă. Nu se dăruiesc nici flori galbene, acestea simbolizând despărțirea, dar nici buchete de flori roșii și negre, care înseamnă pagubă. Garoafele aduc ghinion și nu trebuie oferite unei femei. Dacă alegi să faci cadou o vază, aceasta nu trebuie să fie ciobită deloc.

Dacă vrei să oferi în dar un portofel sau un rucsac, strecoară în el o monedă sau o bancnotă, pentru ca persoana care îl primește să fie ferită de sărăcie.

ADVERTISEMENT

Cum a apărut Ziua Femeii

Ziua Femeii este sărbătorită anual la data de 8 martie. Sunt celebrate femeile din toată lumea, dar și curajul, determinarea și puterea acestora.

În 1908, 15.000 de femei au cerut condiții mai bune de muncă, dar și drept la vot. Potrivit unei declarații a Partidului Socialist din America, Ziua Internațională a Femeii a fost stabilită pe 29 februarie 1909.

În 1910, în urma Conferinței Muncitoarelor de la Copenhaga, unde au fost prezente peste 100 de femei din 17 țări, s-a decis ca Ziua Femeii să fie sărbătorită în aceeași zi în toată lumea. Data de 8 martie a fost aleasă în 1913.

Conform tradiției, bărbații le oferă mamelor, iubitelor, soțiilor sau colegelor flori și mici cadouri de 8 martie.

ADVERTISEMENT