News

Ce cantitate de droguri s-a găsit în Marea Neagră! Anunțul oficial, făcut de autorități

07.04.2019 | 12:14
Pachete cu droguri găsite pe plajele de pe litoralul românec

Operațiunea de amploare în vederea depistării pachetelor cu cocaină de pe litoralul românesc continuă, iar în ultimele două zile, polițiștii au reușit să găsească și să ridice 131 de kilograme de droguri de pe litoral. Peste 300 de cadre din MAI iau parte la această acțiune.

Unde au fost găsite pachetele de droguri

Sâmbătă noaptea, au fost găsite noi pachete cu stupefiante la Agigea, iar duminică dimineața au fost reperate colete în Eforie, Olimp, 23 August, Costineşti şi în Constanţa, zona Pescărie. Autoritățile estimează că încă mai există o cantitate majoră de droguri în apropiere de țărm și continuă căutările.

Totodată, reprezentanții Poliției fac din nou apel la cetățeni ca în cazul în care dau peste aceste pachete pe plajă să nu le deschidă, ci să sune urgent la 112. Oamenii legii spun că drogurile au o concentrație majoră, de peste 90% și pot pune în pericol viața.

Pe litoralul românesc au fost găsite pachete cu droguri, în cantități destul de mari

De unde vin pachetele cu droguri descoperite pe litoral

Pachetele cu droguri ar proveni de pe o șalupă eșuată și abandonată în Delta Dunării de traficanți. Curenții au adus coletele spre sudul litoralului acestea fiind descoperite pe plajele din stațiuni, dar și în zona platformelor marine. Pentru a găsi cât mai multe dintre aceste pachete, autoritățile folosesc ambarcațiuni și elicoptere. Se presupune că transportul eșuat ar fi avut la bord peste o tonă de droguri.

“În momentul de faţă, pe litoralul Mării Negre, este în derulare o amplă operaţiune, într-un dosar de trafic de droguri, derulată de poliţişti, poliţişti de frontieră şi jandarmi, sub coordonarea DIICOT“, au transmis reprezentanții Poliției Române, într-un comunicat de presă.

“Avertizăm cetăţenii din zona litoralului românesc să nu deschidă pachete pe care le găsesc pe plajă, să anunţe cel mai apropiat poliţist sau să sune la 112, dacă găsesc astfel de colete.  Acestea pot conţine droguri cu o concentraţie foarte mare (peste 90%), ce pot pune în pericol viaţa!”, au mai transmis autoritățile.