Carnea este un aliment de bază pe mesele multor persoane, fiind principala sursă de proteine, având în vedere ca acest aliment conține aminoacizi esențiali, vitamine, minerale, precum și grăsimi. Neurochirurgul Vlad Ciurea a explicat care este cea mai bună carne pe care să o consumi pentru un creier sănătos.
Profesorul Vlad Ciurea a spus care este cea mai bună carne pe care oamenii să o consume pentru a avea un creier sănătos.
Neurochirurgul a dezvăluit că este vorba despre carnea de curcan. Conform reputatului medic, aceasta este mai benefică decât alte sortimente, provenite de la diferite animale.
Carnea de curcan este cea care conține mai puține grăsimi și ajută la buna funcționare a organismului. Printre beneficii se numără scăderea nivelului de colesterol, îmbunătățirea sistemului imunitar, dar conferă și proteine, fiind bogată în vitaminele B6 și seleniu.
Totodată, Vlad Ciurea a oferit mai multe sfaturi utile pentru menținerea sănătății creierului. Medicul a afirmat că e necesar ca ora de trezire să fie cât mai de dimineață, iar ideal ar fi ca oamenii să doarmă de la 21:30.
În plus, primul lucru pe care trebuie să-l facem după trezire este să deschidem geamul, să respirăm aerul proaspăt și să nu ne începem ziua cu cafea, ci cu un pahar de apă servit la temperatura camerei, urmat de o gustare dulce, fie că este vorba despre o prăjitură sau un fruct.
De altfel, neurochirurgul recomandă consumul de mâncare în cantități mici la prânz, deoarece celulele nervoase au mai multă nevoie de legume proaspete și de fructe.
Vitamina E, care este cel mai mare protector împotriva bolii Alzheimer. Aceasta se găsește în alimente precum alune, semințe, migdale, nuci, piersici și pește, notează SpyNews.