Life

Ce cărți au scris vedetele în pandemie. “Sunt fără cuvinte! 10.000 de exemplare, în primele 24 de ore”

Pandemia a fost... muză pentru mai multe vedete de la noi care, inspirate de vremurile tulburi, au scos pe piață cărți, unele dintre ele bucurându-se de un real succes.
19.10.2021 | 14:17
Ce carti au scris vedetele in pandemie Sunt fara cuvinte 10000 de exemplare in primele 24 de ore
În pandemie, vedetele au lansat cărți. Sursă foto: Montaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Pandemia de Covid-19 a schimbat milioane de vieți. Securitarea și sănătatea nu au părut nicicând atât de valoroase și, într-o perioadă în care au fost declanșate mai multe crize, precum cea sanitară, umană, dar și cea economică, am fost nevoiți să ne adaptăm din mers la alt trai. Munca la domiciliu sau în regim de telemuncă, reinventarea profesională sau transformarea hobby-urilor în activitate mercantilă sunt doar câteva dintre schimbările adoptate în această perioadă dezechilibra(n)tă.

Sectorul cultural și creativ a fost pus la pământ de pandemie și doar cei inspirați au reușit să rămână vizibili. În timp ce unii artiști și-au mutat activitatea online, alții s-au retras la țară sau au contestat vehement restricțiile impuse pentru stoparea răspândirii coronavirusului. Au fost însă și vedete inspirate de contextul epidemiologic care au valorificat timpul primit scriind cărți.

ADVERTISEMENT

Ce cărți au scris vedetele în pandemie

Mihai Bendeac (38 ani) a lansat, în pandemie, “Jurnalul unui burlac. Conversatii cu mama”, o biografie vibrantă în care descoperi altă față a actorului. Toate încasările care au depășit, până acum, 200.000 de euro au fost donate pentru renovarea spitalelor publice din România. Dacă vei citi “Jurnalul unui Burlac. Conversații cu mama” vei fi părtaș la povești picante, la întâmplări savuroase și, nu în ultimul rând, la discuții valoroase purtate de Mihai Bendeac cu mama sa, Emilia Bendeac. Și, dacă în unele momente nu îți vei putea stăpâni lacrimile de râs, în altele vei avea surpriza să afli dezvăluiri despre evenimente care i-au schimbat viața lui Bendeac, cum ar fi, de exemplu, nașterea fratelui său.

Mihai Morar a lansat prima carte în ziua în care a împlinit 40 de ani, pe 14 octombrie. “Despre sensul vietii”, cu Mihai Morar și Părintele Necula, este o invitație la unitate, credință și adevăr. În doar 24 de ore de la lansare, cartea s-a vândut ca pâinea caldă. “Sunt fără cuvinte: 10.000 cărți în primele 24 de ore după lansarea ‘DESPRE SENSUL VIEȚII’! Vă mulțumim.”, a scris Mihai Morar pe o rețea de socializare.

ADVERTISEMENT

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mihai Morar (@mihaimorar)

“DARUL MEU AZI, LA 40 DE ANI, ESTE această carte. De ziua mea, îți dăruiesc prima mea carte. De azi, nu îmi mai aparține, pentru că îmi doresc ca această carte să devină locul tău preferat. Când vrei să fugi de lume și să ajungi la tine. Născută din conversația faină și simplă cu Părintele Constantin Necula, ‘DESPRE SENSUL VIEȚII’ apare exact în momentul în care cred că oamenii au cea mai mare nevoie de ea.

Nu e o carte despre credință, nici despre știință, e o carte care le împacă pe amândouă, dar, mai presus, e o carte despre ființă. Despre ‘a fi’ în vremuri în care am uitat să fim. E o carte despre ‘ÎNSĂȘI VIAȚA’, așa cum am scris în prefața cărții, probabil cel mai intim text pe care l-am scris vreodată până azi, în ziua când împlinesc 40 de ani.”,este mesajul publicat de Mihai Morar pe Instagram, în ziua în care a lansat cartea.

ADVERTISEMENT

După două volume de versuri, actorul George Burcea (33 ani) a lansat, luna aceasta, primul roman, “Scrisoare către Ceaușescu”. Fostul soț al Andreea Bălan și colaborator constant al Teatrului Național din București mărturisește că romanul de debut este inspirat din viața sa și a mamei sale. De altfel, coperta acestei ediții îi are în prim plan chiar pe cei doi.


Cântăreața Ellie White (37 ani) a decis să se exprime și altfel, după ce s-a dedicat muzicii mai bine de 20 de ani, și a scris o carte de dezvoltare spirituală care se numeşte “Deschide ochii!”.

“E pe zona (n.r. cartea) spirituală, ezoterică și metode prin care să te descoperi pe tine. Este un fel de introducere a ceea ce este deja pe piață. Este menită să îi facă pe oameni curioși, să își dea seama că lucrurile nu sunt așa gri cum le vedem zi de zi și noi, ca și oameni, suntem foarte interesanți și puternici. E greu să vezi asta, trebuie să fii foarte sincer cu tine, să ajungi la cele mai urâte emoții pe care le-ai ascuns. Zona spirituală este ușor de accesat, trebuie să îți deschizi al treilea ochi. Este o zonă foarte frumoasă, mi-ar plăcea să fiu deschizătoare de ochi, de drumuri. Este o zonă în care te regăsești foarte mult. Eu sunt abia la început, dar am citit mult în ultimul an și mi-au deschis ochii și mai mult.”, dezvăluia, recent, Ellie White în emisiunea ”Xtra Night Show”.

ADVERTISEMENT

Cărțile lui Mihai Bendeac și Mihai Morar, bestseller

Marina Almășan (59 ani) a lansat, în toamna lui 2020, cea de-a 13-a carte de călătorii. “Pe urmele vikingilor. Jurnal de călătorie în Suedia” își propune să te trimită într-o destinație care nu e “în vogă”, dar e “cool”. “Nu-i nici ieftină, dar nici nu mori de foame într-însa. Ne și seamănă, ca țară, dar în esență este atât de diferită. De veți avea ocazia, nu-i spuneți NU! Porniți spre ea cu inima deschisă, căci v-o va umple cu o căldura pe care n-ați fi bănuit-o pentru nordul Planetei.”, se arată în descrierea cărții Marinei Almășan.

Mirela Retegan, cunoscuta fondatoare a Găștii Zurli, a lansat în iunie 2021 cartea “Astăzi, aici, acum”, în care mărturisește ce a învățat în urma experiențelor trăite în timpul pandemiei de Covid-19.
“Mergand pe calea descoperirii de sine, vom gasi împreună puterea de a trăi pe deplin tot ceea ce ne rezervă viața – astăzi, aici, acum”, se arată în descrierea cărții lansată de Mirela Retegan (51 ani).

Stabilită în Finlanda de mai bine de 10 ani, cântăreața Narcisa Suciu (46 ani) a revenit în România, lunile trecute, pentru a se ocupa de un proiect special care a luat naștere tot în pandemie.

bookzone.ro anunță că artista va lansa în curând o carte interactivă care “va oferi sprijinul de care ai nevoie atunci când îți dorești să petreci timp cu ține, privind înapoi cu nostalgie sau privind spre viitor cu încredere și bucurie.”

ADVERTISEMENT