Life

Câți bani câștiga Nosfe din muzică? Trupa Șatra BENZ avea profituri modeste

Cum le-a mers băieților de la Șatra BENZ în ultimul an? Veniturile financiare nu au fost prea mari, în ciuda succesului trupei din care făcea parte Nosfe.
18.10.2022 | 10:30
Cati bani castiga Nosfe din muzica Trupa Satra BENZ avea profituri modeste
Nosfe a avut parte de câștiguri mai mari din colaborările individuale, cel puțin din vizualizările de pe YouTube. Foto: footshop.ro/ Foto-montaj FANATIK
ADVERTISEMENT

Șatra BENZ a pierdut unul din membrii importanți, trupa fiind mai săracă de ieri, după dispariția fulgerătoare, greu de explicat, a lui Nosfe, Darius Crețan pe numele său real.

Firma care se ocupă de înregistrările producțiilor muzicale Șatra BENZ, venituri destul de modeste

Trupa din care făcea parte artistul a avut câștiguri destul de modeste în ultimul an, potrivit datelor furnizate către ANAF, consultate în exclusivitate de FANATIK.

ADVERTISEMENT

Firma „O Șatră, O Dragoste SRL”, care are ca activitate realizarea de înregistrări audio și editare muzicală, a avut o creștere sesizabilă a încasărilor în anul 2021 față de 2020, an care a afectat întreaga industrie artistică. Dar chiar și așa, veniturile nu au fost prea mari, iar profiturile înregistrate au fost modeste.

Firma este pe numele lui Luca George Iulian, unul din membrii trupei în care performa Nosfe. În 2021 avea o cifră de afaceri de 111.011 lei. Studioul unde băieții de la Șatra BENZ înregistrau melodiile a avut un profit de 20.174 lei pe același an despre care facem referire în rândurile de mai sus.

ADVERTISEMENT

Nici în anii anteriori firma nu a avut câștiguri substanțiale, înregistrând un alt vârf de 10.440 lei în anul 2019, când cifra de afaceri era de 198.543.

Numele Crețan, în schimb, a figurat în afaceri în domeniul imobiliar. Întreprinderea Edilizia Edilland este inactivă fiscal la ora actuală.

ADVERTISEMENT

Dincolo de banii puțini pe care i-a raportat la ANAF trupa care l-a făcut celebru pe Nosfe, trebuie spus că artistul se bucura de succes mai ales pentru colaborările sale individuale cu alți artiști cunoscuți.

Nosfe, boom cu melodia lansată împreună cu Ruby: 776.000 de lei pentru piesa „Condimente”

Conform estimărilor veniturilor pe care Nosfe le-ar fi obținut din YouTube, numai de la videoclipul melodiei „Condimente”, realizată cu Ruby, cei doi ar fi luat în jur de 153.000 de dolari. Vorbim de aproximativ 776.000 de lei. Melodia a bubuit în trending-ul și playlist-urile de la radiouri acum 6 ani. A avut nu mai puțin de 82 de milioane de vizualizări pe platforma video menționată.

ADVERTISEMENT

Sumele prezentate sunt estimative. Ele nu includ înțelegerile dintre artiști și casele de discuri ori banii pe care ar trebui să îi plătească Fiscului, deci veniturile în mână din ce se obține din YouTube pot fi ceva mai mici.

Dacă vorbim despre banii pe care băieții de la Șatră i-ar fi câștigat ca band din YouTube, precizăm că melodia „traparmy” a ”rupt” cel mai mult, cu peste 20 de milioane de vizualizări.

Piesa produsă de Seek Music ar valora, raportându-ne doar la câștigurile din vizualizări, undeva la 37.000 de dolari (plus-minus 187.000 lei).

Din formație a făcut parte până în anul 2019 și Killa Fonic, artist care a vrut să urmeze o carieră solo. În prezent, în trupă mai sunt Super Ed, Keed și Lu-k Beats. Cel din urmă este și producătorul muzical principal.

Nosfe s-a stins din viață pe 16 octombrie. Cauza morții, deocamdată neștiută

Darius Crețan, aka Nosfe, s-a stins din viață duminică, 16 octombrie 2022, la câteva ore după ce a concertat. Acesta a murit acasă, în locuința sa din Balotești. În momentul în care a căzut din picioare, nevasta lui, Mădălina, a chemat medicii. Din păcate, nu au mai putut face absolut nimic.

Nu există deocamdată o cauză oficială a morții lui Nosfe, însă se bănuiește că acesta a făcut infarct. Trupul neînsuflețit al muzicianului a fost la INML, iar specialiștii urmează să comunice în perioada următoare de ce a murit, de fapt.

Familia nu e pe roz financiar. Șatra BENZ, apel către oamenii cu suflet mare

Colegii din Șatra BENZ ai artistului au făcut un apel public față de toți cei care pot ajuta cu bani familia lui Nosfe, aceasta fiind într-o situație financiară nu tocmai roz.

„Pentru toți cei care vor să ajute, aveți mai jos IBAN-ul soției lui NOSFE (RO44INGB0000999902581871 Crețan Mădălina), sau contul de revolut. Orice ajutor este bine venit, mulțumim”, au scris cei de la Șatra BENZ într-un story de pe Instagram, bazându-se pe compasiunea celor care i-au apreciat muzica.

ADVERTISEMENT
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească...
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească mingea. Ce a urmat. „Nu m-am putut abține să nu râd”
A recunoscut adevărul în fața întregii lumi, după ce a fost acuzată că...
A recunoscut adevărul în fața întregii lumi, după ce a fost acuzată că "s-a culcat cu jumate din vestiar"
Incendiu de proporții. Un bloc de 14 etaje a fost înghițit de flăcări,...
Incendiu de proporții. Un bloc de 14 etaje a fost înghițit de flăcări, în Valencia. 450 de oameni trăiesc în clădire
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți...
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți cum îi zic eu?”
O stațiune de schi din România a ajuns pe locul doi într-un top...
O stațiune de schi din România a ajuns pe locul doi într-un top al resorturilor din Europa
Primele probleme pentru judecătoarea din cazul Vlad Pascu, după ce a întrebat dacă...
Primele probleme pentru judecătoarea din cazul Vlad Pascu, după ce a întrebat dacă tânărul mort în accident este în sala de judecată
Orașul în care oamenii au declarat război operelor de artă. Sculpturi furate, vandalizate...
Orașul în care oamenii au declarat război operelor de artă. Sculpturi furate, vandalizate sau batjocorite pe internet
Cel mai bogat sat din România, unde Ferrari-ul e considerat „vechitură”. Puțini români...
Cel mai bogat sat din România, unde Ferrari-ul e considerat „vechitură”. Puțini români știu de existența lui
Ce a putut să spune Petre Roman după decesul Mioarei Roman. Cei doi...
Ce a putut să spune Petre Roman după decesul Mioarei Roman. Cei doi au fost căsătoriți timp de 30 de ani
Simona Halep și-ar putea salva cariera. Detaliul care ar putea s-o ajute
Simona Halep și-ar putea salva cariera. Detaliul care ar putea s-o ajute
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea...
Incredibil ce s-a aflat despre Toto Cutugno la cinci luni de la moartea sa. Fiul său a dezvăluit totul: ”Nu l-a văzut niciodată să...”
Veste șocantă în showbiz! Florin Dumitrescu ar fi divorțat în secret! Motivul separării...
Veste șocantă în showbiz! Florin Dumitrescu ar fi divorțat în secret! Motivul separării ar fi problemele cu alcoolul ale soției sale
Vestea-bombă. Alegerile semicomasate au un singur mare secret: sunt și inversate!
Vestea-bombă. Alegerile semicomasate au un singur mare secret: sunt și inversate!
Zodiile din horoscop care vor avea o surpriză uriașă de Dragobete 2024. Își...
Zodiile din horoscop care vor avea o surpriză uriașă de Dragobete 2024. Își pot schimba destinul pentru totdeauna