Fotbal international

Ce clauze de reziliere au starurile de la Barcelona. Primul 11 valorează 4,5 miliarde de euro!

02.03.2019 | 16:59
Ce clauze de reziliere au starurile de la Barcelona Primul 11 valoreaza 45 miliarde de euro

El Clasico își consumă un nou episod în această seară, de la ora 21:45, iar Real Madrid își joacă ultima șansă de a rămâne în cursa pentru titlu. În cazul în care Barcelona va câștiga din nou, așa cum s-a întâmplat la mijlocul săptămânii, în semifinalele Cupei Regelui, atunci catalanii vor lua un avans de 12 puncte față de marea rivală în La Liga.

Ce clauze de reziliere au starurile de la Barcelona

Cotidianul MARCA a publicat clauzele de reziliere pe care cei mai importanți jucători din lotul Barcelonei le au stipulate în contracte în acest moment. Informația nu este una întâmplătoare. În urmă cu doi ani, PSG i-a activat clauza de reziliere lui Neymar, care a devenit cel mai scump transfer din istoria fotbalului, parizienii plătind pentru el 222 de milioane de euro către Barcelona.

Din acel moment, catalanii au făcut tot posibilul să mărească aceste clauze de reziliere, iar obiectivul pare să le fi reușit. Ivan Rakitic are cea mai scăzută clauză de reziliere, de 125 de milioane de euro. Greu de crezut însă că vreun club este dispus să achite 125 de milioane de euro pentru un fotbalist de 30 de ani.

Clauzele din primul 11 al Barcelonei
Clauzele din primul 11 al Barcelonei

Primul 11 valorează 4,5 miliarde de euro!

Portarul ter Stegen are o clauză de 180 de milioane de euro, de trei ori mai mare decât banii care au fost dați pe cel mai scump portar din istorie în vara trecută. Toată linia de apărare a Barcelonei este cotată la 2 miliarde de euro, fiecare fotbalist valorând 500 de milioane de euro.

Așa cum era de așteptat, Lionel Messi are cea mai mare clauză de reziliere, fiind cotat la 700 de milioane de euro. Cu siguranță nu este o sumă pe care PSG, Manchester City sau cluburile din China să nu și-o permită, însă șansele ca argentinianul să plece sunt zero. Dembele costă dublu față de Suarez și datorită avantajului vârstei.

Tags: