News

Ce companie uriașă investește 100 de miliarde de dolari pentru producţia de semiconductori. Unde va fi ridicat complexul

Ce companie uriașă investește 100 de miliarde de dolari pentru producţia de semiconductori. Unde va fi ridicat complexul și cum se va putea schimba întreaga piață
22.01.2022 | 13:11
Ce companie uriasa investeste 100 de miliarde de dolari pentru productia de semiconductori Unde va fi ridicat complexul
ADVERTISEMENT

Criza semiconductorilor ar putea fi stopată în viitorul apropiat. Intel tocmai a anunțat că vrea să investească până la 100 de miliarde de dolari pentru a construi cel mai mare complex de producţie de cipuri din lume.

Totul se va petrece în Ohio și intenţia este una cât se poate de clară – se urmărește mărirea capacitatății de producţie, pe fondul penuriei globale de semiconductori care intră în componenţa unor produse de la smartphone-uri la maşini.

ADVERTISEMENT

Ce companie investește 100 de miliarde de dolari pentru producţia de semiconductori

Proiectul a fost generat de Pat Gelsinger, nimeni altul decât directorul general al Intel din dorința de a restabili dominaţia în fabricarea de cipuri şi de a reduce dependenţa Americii de hub-urile de producţie asiatice.

Investiția inițială este una colosală. 20 de miliarde de dolari vor fi băgați într-un teren de 404 hectare din New Albany. Cu această ocazie vor fi generate și 3.000 de locuri de muncă.

ADVERTISEMENT

Investiţia ar putea creşte la 100 de miliarde de dolari, respectiv la opt fabrici, fiind cea mai mare investiţie din istoria Ohio. De altfel, orașul, numit inima siliciului, ar putea deveni ”cea mai mare locaţie de producţie de semiconductori de pe planetă”.

Cu toate acestea, planurile Intel pentru noi fabrici nu vor atenua criza actuală a aprovizionării, mai ales că o eventuală construire necesită ani de zile.

ADVERTISEMENT

Pentru a creşte semnificativ producţia de cipuri în Statele Unite, administraţia Biden face un mare efort pentru a convinge Congresul să aprobe subvenţii de 52 de miliarde de dolari.

Vă readucem aminte că Intel a cedat poziţia de cel mai mare furnizor de semiconductori grupului Samsung Electronics, în 2021.

ADVERTISEMENT

Americanii au coborât atunci pe locul doi, dar există un plan clar de redresare, mai ales că, Intel a deschis în septembrie două fabrici în Arizona.

Celelalte în care vor fi investiți în primă fază 20 de miliarde de dolari vor aduce la şase numărul total de fabrici Intel din campusul său din suburbia Phoenix din Chandler.

De remarcat că primii pași pentru construcția celor două fabrici vor fi făcuți la sfârşitul anului 2022.

ADVERTISEMENT