News

Ce companie vrea să desființeze PNL? ”Acolo s-a făcut cu adevărat un jaf”

16.03.2021 | 19:54
Ce companie vrea sa desfiinteze PNL Acolo sa facut cu adevarat un jaf
ADVERTISEMENT

PNL are de gând să desființeze o companie unde ”s-a făcut cu adevărat un jaf al banilor bucureștenilor.” Anunțul a fost făcut de Președintele PNL București, Violeta Alexandru.

Astfel, liberalii vor depune un proiect de hotărâre pentru desființarea companiei municipale Managementul Transportului.

ADVERTISEMENT

”Fondul de salarii al acestei companii era de 8 ori mai mare decât cifra de afaceri și aici este cel mai interesant era de 9 ori mai mică cifra de afaceri decât orele suplimentare punctate de această companie,” a precizat consilierul general, Andrei Badiu, conform știripesurse.

PNL pregătește desființarea companiei Managementul Transportului

Președintele PNL București, Violeta Alexandru, a transmis că liberalii depun un proiect de hotărâre în Consiliul General al Municipiului București pentru desființarea și lichidarea companiei municipale Managementul Transportului. Aceasta este a doua companie închisă după cea municipală Turistica, conform Mediafax.

ADVERTISEMENT

„Vom opri risipa banilor publici. Deja constatăm din primele informații pe care le putem accesa prin consilierii generali prezenți în AGA acestor companii că acolo s-a făcut cu adevărat un jaf al banilor bucureștenilor și trebuie să oprim acest jaf”, a spus Violeta Alexandru.

Despre șefii acestor companii municipale, create în timpul mandatului Gabrielei Firea, președintele PNL București spune că „au avut o viață liniștită, pe salarii incomparabil mai mari față de ce au în acest moment în piața privată bucureștenii, fără să se simtă cu nimic o creștere a calității serviciilor în București”.

Ce spune consilierul general despre compania Managementul Transportului? ”Se pontau ore suplimentare. Plăteau chirii duble față de cifra de afaceri”

„Săptămâna aceasta depunem un proiect pentru dizolvarea și lichidarea companiei municipale Managementul Transportului. Situația găsită la această companie este similară cu cea de la compania precedentă, în sensul în care veniturile nete ale societății au ajuns la un nivel de 12% din valoarea capitalului social. (…) Ca exemplu, în anul 2019, compania Managementul Transportului a avut o cifră de afaceri de 730.000 de lei.

ADVERTISEMENT

Cu titlu de comparație, doar cheltuielile cu indemnizațiile organelor de conducere au fost dublu față de atât. Doar cheltuielile cu indemnizațiile persoanelor din conducere. Fondul de salarii al acestei companii era de 8 ori mai mare decât cifra de afaceri și aici este cel mai interesant era de 9 ori mai mică cifra de afaceri decât orele suplimentare punctate de această companie.

Este incredibil ce se întâmplă la această companie și nici nu se lucra, pentru că dacă se lucra acest lucru era evidențiat în situațiile financiare, se pontau ore suplimentare. (…) Plăteau chirii duble față de cifra de afaceri. Vezi, Doamne, ridicau niște mașini pe care le depozitau dar de fapt nu erau depozitate”, a spus Andrei Badiu.

ADVERTISEMENT