Life

Ce condiții trebuie să îndeplinească turiștii care vin cu animalele de companie pe plajă. Ce amenzi riscă cei care nu respectă regulile

Turiștii care vin cu animalele de companie în vacanțe trebuie să știe care sunt condițiile de care trebuie să țină cont în sezonul estival, în special pe litoralul românesc.
29.06.2022 | 17:04
Ce conditii trebuie sa indeplineasca turistii care vin cu animalele de companie pe plaja Ce amenzi risca cei care nu respecta regulile
Condițiile pe care trebuie să le îndeplinească turiștii cu animale pe plajă. Amenzile pe care le riscă. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Iată ce condiții trebuie să îndeplinească oamenii care vin cu animalele de companie pe plajă, dar și care sunt amenzile pe care le riscă în cazul în care nu respectă regulile. Pot scoate din buzunar sume importante de bani.

Condițiile pe care trebuie să țină cont turiștii cu animale pe plajă. Amenzile pe care le riscă

Turiștii care vin pe plajă cu animalele de companie e bine să știe care sunt normele pe care trebuie să le respecte în cazul în care nu au cu cine să lase patrupedele, după ce a fost aprobat un proiect de lege la începutul anului.

ADVERTISEMENT

Mai exact, prezența câinilor este permisă pe plajele de pe litoralul românesc, însă numai în anumite condiții. Animalele de companie pot sta alături de stăpânii lor atunci când operatorii de plaje permit acest lucru.

În aceste condiții câinii pot sta la malul Mării Negre numai dacă sunt ținuți în zgardă, ham sau lesă. Dacă nu sunt respectate aceste lucruri, atunci turiștii sunt buni de plată și pot scoate din buzunar bani frumoși.

ADVERTISEMENT

Persoanele care nu respectă aceste reguli sunt încadrate la contravenție și sunt sancționate cu o amendă de la 100 de lei la 1.000 de lei, atunci când animalul de companie nu este ținut în zgardă sau ham de către stăpân.

Turiștii, pasibili de amendă dacă vin cu animalele pe plajă

Turiștii sunt pasibili și de o altă contravenție, de această dată pentru nerespectarea strângerii dejecțiilor produse de către animalele de companie pe litoralul românesc. Fiecare posesor de patruped trebuie să curețe zona în care a stat și să arunce dejecțiile la gunoi.

ADVERTISEMENT

În situația în care iubitorii de animale nu respectă acest lucru sunt sancționați cu o amendă de la 1.000 de lei la 10.000 de lei.

Singurele animale care au acces pe plajele de la malul mării sunt cele din dotarea Ministerului Afacerilor Interne, precum și câinii utilitari ce aparțin persoanelor cu dizabilități. De această dată nu este nevoie de acordul operatorilor de pe litoral.

ADVERTISEMENT