News

Ce condiții trebuie să îndeplinești ca să primești bani de la stat pentru angajarea unei bone! Serie lungă de cerințe

21.05.2020 | 11:47
Ce conditii trebuie sa indeplinesti ca sa primesti bani de la stat pentru angajarea unei bone Serie lunga de cerinte
Ajutorul de la stat pentru bone nu poate fi accesat foarte ușor. Sursa foto - facebook
ADVERTISEMENT

FANATIK îți spune ce condiții trebuie să îndeplinești ca să primești bani de la stat pentru angajarea unei bone! Concret, măsura potrivit căreia părinții care doresc să angajeze un astfel de ajutor vor încasa bani de la autorități, vine la pachet cu o mulțime de condiții.

Ce condiții trebuie să îndeplinești ca să primești bani de la stat pentru angajarea unei bone!

De altfel, oamenii se plâng și spun că cerințele solicitate de stat nu fac altceva decât să reducă semnificativ numărul celor care se califică pentru această formă de sprijin. Una în jurul căreia guvernanții au bătut monedă serioasă.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că normele conform cărora vor fi acordați banii celor care doresc să-și angajeze o bonă au fost stabilite prin Legea 35/2020, care va intra în vigoare la finalul acestei luni, mai exact pe data de 31 mai 2020.

Serie lungă de cerințe

Potrivit actului normativ, banii pot fi solicitați strict de părinții ai căror copii au mai puțin de șase ani și care nu sunt înscriși în acest moment la creșă sau la grădiniță. Atenție însă! Sunt excluși din start cei care au refuzat un loc la cele două forme de învățământ sau și-au retras între timp copiii.

ADVERTISEMENT

Nu se termină aici – trebuie să știți că nu beneficiază de bani nici părinții aflați în concediu pentru creșterea copilului și care primesc indemnizație de creștere. De asemenea, sunt scoși de pe lista potențialilor beneficiari și cei care au datorii la plata impozitelor și taxelor locale.

Un alt detaliu interesant este acela că banii pot fi utilizati numai pentru plata serviciilor oferite de o bonă angajată prin intermediul unei firme specializate sau de una care lucrează independent ca persoană fizică autorizată. Așadar, dacă opțiunea dumneavoastră era o vecină sau o altă femeie pe care o cunoșteați și aveați încredere în ea, atunci aceasta nu poate fi plătită într-un asemenea mod.

ADVERTISEMENT

Conform legii, bone pot fi doar acele persoane care dețin o calificare în acest domeniu de îngrijire și supraveghere a copiilor. Dacă persoana angajată nu are certificat de calificare, atunci ajutorul nu este acordat.

Cel mai important este că banii sunt alocați de la bugetul local astfel că, în situația în care primăriile nu prevăd bani în buget, măsura nu poate fi aplicată.

ADVERTISEMENT

„Să nu credeți în minuni care se vor petrece peste noapte în acest domeniu. Dacă vreți să știți cât de ocupată a fost linia noastră cu solicitări din partea părinților înseamnă că putem să glumim mult și bine. Ajutorul acesta este binevenit, dar nu știu pentru cine. 

ADVERTISEMENT

Și le luăm pe rând. Sunt foarte puține familiile care își permit să țină copilașii acasă până la 6 ani pentru că toți trebuie să ne întoarcem la muncă. Ar fi fost un ajutor dacă le ofereai acești bani bunicilor. Așa da. Familia primea banii și aceștia ajungeau la bunici. 

Pentru că în situația asta sunt multe familii. Ce ajutor frumos era pentru pensionari, nu? În plus de asta, vă spun sincer, o bonă bună are un tarif pe măsură. Și faptul că banii vin de la bugetul local, nu știu ce să zic, dar puțini cred că vor ajunge și în dreptul familiilor care au nevoie de bone pentru că primăriile vor avea mereu alte probleme”, a zis pentru FANATIK reprezentantul unei firme care se ocupă cu recrutarea și plasarea bonelor și menajerelor

Vă readucem aminte că legea 35/2020 arată că ajutorul pentru bone va fi cuprins între 250 și 710 de lei, pentru fiecare copil, în funcție de ce venituri au familiile.

 

 

 

Tags: