News

Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a fi declarat promovat la examenul de Bacalaureat 2019

08.07.2019 | 09:48
Conditii promovare Bacalaureat

Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a fi declarat promovat la examenul de Bacalaureat 2019! Absolvenții de liceu aștaptă luni primele rezultate la Bacalaureat 2019! Așadar, emoțiile sunt la cote maxime, deoarece unii dintre foștii liceeni s-ar putea să aibă surprize neplăcute. Pentru a promova Bacalaureatul aceștia trebuie să îndeplinească mai multe condiții:

Ce condiții trebuie să îndeplinești pentru a fi declarat promovat la examenul de Bacalaureat 2019

“Pentru a fi declarat promovat la bacalaureat 2019, un candidat trebuie să îndeplinească următoarele condiţii, cumulativ: susţinerea tuturor probelor de evaluare a competenţelor lingvistice şi digitale; susţinerea tuturor probelor scrise şi obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea; obţinerea mediei 6 (cel puţin) la probele scrise. Cei care nu reușesc să obțină media 6 la probele scrise pot susține din nou bacalaureatul în luna august”.

Absolvenții de liceu au susținut pentru examenul de Bacalaureat 2019 mai întâi probe orale. Au început cu Limba română, pe 3 și 4 iunie 2019, apoi cu Limba Maternă, în datele de 5 și 6 iunie 2019, după care Evaluarea Competențelor digitale – proba D), dar și Evaluarea Competențelor lingvistice într-o limba de circulație internațională – proba C.

Conditii promovare Bacalaureat
Conditii promovare Bacalaureat

Absolvenții au la dispoziție patru ore în care pot depune contestații

De la 1 iulie însă au început probele scrise! Prima a fost proba de limba și literatura română, apoi, pe 2 iulie a urmat proba de limba și literatură maternă. Pe 3 iulie elevii au fost testați la proba obligatorie a profilului, matematică M1, M2 sau Istorie și, nu în ultimul rând, proba la alegere a profilului, care s-a desfășurat pe 4 iulie.

Luni, 8 iulie însă absolvenții de liceu află notele obșșinute la Bacalaureat 2019, cât și media finală. Dacănu sunt mulțumiâi de nota obținută, aceștia pot depune contestație. Atenție! Contestația se depune doar pe data de 8 iulie, iar elevii nu au la dispoziție decât 4 ore! Așadar, eventualele contestații pot fi depune până în ora 16:00! Din nou, mare atenție! Nota obținută la contestație poate rămâne aceeași, poate crește, dar la fel de bine poate să și scadă!