Life

Ce conțin, de fapt, cozonacii din supermaket. Mulți i-au cumpărat deja pentru Paște, dar Dragoș Pătraru avertizează: „Nu au nimic din rețeta tradițională”

Dragoș Pătraru a dezvăluit ce conțin, de fapt, cozonacii din supermarketuri. Mulți români au cumpărat deja aceste produse pentru masa de Paște.
15.04.2025 | 19:47
Ce contin de fapt cozonacii din supermaket Multi iau cumparat deja pentru Paste dar Dragos Patraru avertizeaza Nu au nimic din reteta traditionala
Dragoș Pătraru a analizat mai mulți cozonaci vânduți în supermarket. Sursa foto: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

De pe masa de Paște a românilor nu lipsesc cozonacii, numai că, din lipsă de timp, mulți români aleg să-i cumpere din supermarketuri. Dragoș Pătraru a analizat opt astfel de produse, de la branduri diferite, și a atras atenția consumatorilor.

Dragoș Pătraru a analizat mai mulți cozonaci din supermarketuri

Cozonacii se numără printre preparatele nelipsite de pe mesele de sărbătoare ale românilor. Cu câteva zile înainte de Paște, mulți și-au făcut deja cumpărăturile, iar cei care nu au avut timp să stea în bucătărie, au cumpărat și aceste produse.

ADVERTISEMENT

Cozonacii din magazine au un gust delicios și sunt o variantă rapidă, însă nu și sănătoasă, avertizează Dragoș Pătraru. Acesta a luat la purificat o sortimente diferite de cozonaci găsiți în orice supermarket.

Ce a găsit pe etichetă nu a fost mulțumitor, majoritatea având mai multe ingrediente decât ar fi considerat normal pentru un astfel de preparat. „La 500g de produs avem 53,5g de grăsimi, 259g de glucide, 44g de proteină”, a spus Dragoș Pătraru în cadrul unui clip publicat pe YouTube. 

ADVERTISEMENT

Ingredientele periculoase găsite în cozonacii din magazine

Printre ingredientele care nu ar trebuie să se regăsească într-un cozonac, descoperite de Dragoș Pătraru, se numără uleiul de palmier, maltodextrina și alfa-tocoferolul. „Exact cum pune bunica!”, a remarcat, ironic, jurnalistul.

Ca să le arate oamenilor cât de gravă este situația, Dragoș Pătraru a citat un avertisment dur al Președintelui Asociației Pro Consumatori, Costel Stanciu. Acesta a atras atenția că, în cazul cozonacilor din magazine, lista lungă de ingrediente nu are nicio legătură cu rețeta tradițională pe care românii o cunosc și o iubesc.

ADVERTISEMENT

„Cozonacii produși în unitățile proprii de tip Brutărie ale marilor lanțuri de magazine alimentare nu au nimic din rețeta tradițională a cozonacului”, a dezvăluit prezentatorul tv.

ADVERTISEMENT

Concluzia jurnalistului a fost că, deși presupune mai mult efort, cea mai sigură și sănătoasă alegere rămâne cozonacul făcut în casă „Cumpărătorii nu se gândesc deloc la calitatea ingredientelor. Chiar și atunci când pare că un produs din ăsta ultra procesat e mai curat, înțelegi că nu ar avea cum să coste atât de puțin dacă ar fi ceva de calitate.

Așa că, mai ales când vine vorba despre astfel de produse pe care le putem face în casă de sărbători, sfatul meu e să faceți asta, să vă preparați cozonacii singuri, acasă.

Nu uitați să consumați orice produs după ce ați citit eticheta. Vă va ajuta să decideți asumat dacă e ceea ce vreți să mâncați sau să oferiți”, a concluzionat Dragoș Pătraru.