Ruxandra Zaharia a vorbit despre avantajele pe care genele false le au, dar și despre materialele din care sunt realizate.
Totodată specialistul vine și cu o serie de sfaturi pentru cele care nu vor să renunțe nici măcar pentru o zi la astfel de gene.
Menționăm că și vedete celebre din România, precum Andreea Mantea, sunt adepte ale genelor false și de puține ori nu se afișează cu ele.
Ce trebuie însă să știm despre acestea? În primul rând, genele false sunt făcute dintr-un plastic ușor.
Acesta este și motivul pentru care multe persoane nici măcar nu le mai simt după ce au ajuns să se obișnuiască cu ele.
“Materialul din care sunt făcute este o fibră numită PBT, un fel de plastic, uşor, care odată curbat la peste 70 grade şi răcit nu îşi pierde curbura.
Este exact ce ne interesează pe noi la ochi, faptul că trebuie să le avem curbate, dar să fie şi cât mai uşoare”, a declarat Ruxandra Zaharia, specialist în industria genelor, pentru Dc News.
Unul dintre cele mai des întâlnite mituri în cariera expertei se referă la perioada în care trebuie să facem pauză.
Mai exact, Ruxandra Zaharia spune că nu de puține ori a auzit că este nevoie ca o persoană să facă pauze între aplicările de gene.
Realitatea este însă cu totul alta, spune aceasta. În general, dacă extensiile de gene sunt aplicate corect, iar greutatea lor este adaptată la structura firului de păr, atunci nu este nevoie de pauză.
Totodată, aceasta a explicat și ce se întâmplă atunci când extensiile sunt aplicate greșit. În acel moment, chiar se impune o pauză mai lungă.
”Atât timp cât extensiile de gene sunt aplicate corect, iar greutatea acestora este adaptată structurii firului de păr, nu este nevoie să facem pauză. Pauza, când extensiile de gene sunt aplicate greşit, este irelevantă.
Distrugând bulbul de la aplicare la aplicare, nu va mai creşte. Va fi acelaşi efect ca la un epilat cu ceară, când numărul de fire scade, sau ca la pensat, când se purta o liniuţă.
Aceeaşi situaţie este şi la genele naturale, dacă extensiile nu sunt aplicate corect”, a explicat Ruxandra Zaharia, la DC News.
Un alt lucru important pe care multe persoane nu îl iau în calcul este faptul că extensiile de gene trebuie să fie aplicate pe fire adulte.
Ruxandra Zaharia a explicat că firul crește pe o perioadă de 7 săptămâni și trece prin trei faze de creștere. În cazul în care genele sunt aplicate atunci când firul de păr este în una dintre ele, atunci organismul nu va detecta lipsa.
Drept rezultat, un alt fir de păr nou nu va mai crește la loc.
În astfel de situații, spune specialistul, există riscul ca genele naturale aflate în faza de creștere să fie distruse, iar odată cu ele și bulbul firului de păr.
Amintim că nu puține au fost cazurile în care anumite tinere s-au confruntat cu mari probleme după ce și-au pus gene false.
O femeie spre exemplu a orbit în timpul procedurii în urmă cu ceva timp.