Ce conțin hamburgerii de la McDonald’s, este o întrebare pe care mulți și-o pun. Mai ales că aceștia au un preț avantajos și românii îi consumă adesea. Iată ce mănâncă, de fapt, clienții lanțului de restaurante.
De-a lungul timpului, mulți s-au întrebat ce mănâncă atunci când cumpără produse de la McDonald’s. Hamburgerii se numără printre favoriții celor care preferă lanțul de restaurante.
Însă, în anul 2013, David Whipple, din Utah, afirma că deține un astfel de sandwich încă din anul 1999, iar acesta încă nu s-a descompus. Bărbatul a menționat că a luat hamburgerul pentru a-l ține două săptămâni și a-l arăta prietenilor săi, dar a uitat de el.
Chifla s-a transformat și arăta ca o veritabilă bucată de ciment, iar Whipple este de părere nu este nicio descoperire științifică, ci că totul ține de enzime. Acesta și-a amintit că, după două săptămâni de la achiziție, sosurile, ceapa și murăturile au început să se usuce, dar pâinea și chifteaua erau intacte.
Odată cu trecerea timpului, Whipple a găsit și o întrebuințarea hamburgerului. Îl dă exemplu nepoților săi, pentru a-i învăța să aibă o alimentație cât mai sănătoasă și să stea departe de preparatele de tip fast-food.
Întrebarea rămâne pe buzele tuturor: ce conțin hamburgerii McDonald’s. O altă americancă a dezvăluit că deține un hamburger din 1996, dar că acesta este intact. Iar Sally Davies, o artistă din Manhattan, a fotografiat în fiecare zi, timp de șase luni, un Happy Meal, pentru a arăta cum se schimbă acesta.
Pe site-ul său, McDonald’s susține că hamburgerii săi nu conțin altceva decât carne de vită 100%. Aceasta este combinată cu condimente pentru grătar, însă fără aditivi care să pună sănătatea în pericol.
Gigantul respinge categoric insinuările conform cărora ar folosi în restaurant un conservant „necunoscut”. Ba chiar, din anul 2011, a renunțat să mai utilizeze cunoscuta „mâzgă roz” și își dorește includă în meniuri doar pui netratați cu antibiotic.
Multe companii din SUA au făcut deja această trecere, prin urmare, lanțul de restaurante are o miză uriașă. Cât despre carnea de vită folosită de McDonald’s în hamburgerii săi, aceasta provine din fermele de creștere intensivă, notează gandul.ro.