Ce conțin, de fapt, micii cumpărați din supermarket sau din magazinele de la piață. Nimeni nu se aștepta la asta. Testele de laborator au arătat că unul dintre cele mai adorate preparate de români poate avea consecințe grave.
Care este, în realitate, compoziția micilor achiziționați din supermarket sau de la tarabele din piață. Nu o să crezi așa ceva. Rezultatele efectuate recent au scos la iveală neregulile din prepararea acestui aliment care nu lipsește de la niciun grătar.
Toată lumea știe că micii sunt făcuți din carne de oaie, porc sau vită, însă studiile au arătat cu totul altceva. Mai exact, testele de laborator au demonstrat că de cele mai multe ori carnea este înlocuită cu zgârciuri.
De asemenea, rezultatele au mai arătat că au apă din belşug şi E.coli care poate duce la infecții grave pentru consumatori, dar mai ales pentru copii. Această bacterie ajunge în carne pentru că angajații nu se spală pe mâini.
De această părere este directorul Institutului de cercetări alimentare (ICA), Alexandru Cîrîc, care a mai dezvăluit că în compoziția micilor din supermarketuri și de la magazinele din piață se mai găsesc și urme de soia.
„Sunt germeni vii în produs, de ordinul zecilor de milioane într-un singur gram. Avem câteva sute de Escherichia coli. E.coli este de obicei provenită din lipsa de igienă. Pot proveni din apa uzată din secţie, de pe mâinile angajaţilor care nu s-au spălat pe mâini.
Atunci când am făcut analiza produsului am găsit urme de soia în produs. Nu este în regulă să aibă un mic soia, este, probabil, o contaminare provenită din condimentele adăugate”, a declarat directorul ICA pentru observatornews.ro.
Micii din supermarketuri sau de la tarabele din piață, care sunt contaminați cu E.coli, au foarte multe riscuri pentru organism. Medicul Mihail Pautov a declarat, pentru aceeași sursă, că pot cauza infecții periculoase.
Aceste infecții se manifestă prin diaree, scaun diareic cu sânge, vărsături, crampe, greaţă și febră. În aceeași notă, în unele cazuri simptomele pot fi chiar severe, fatale, în special la copii şi la persoanele în vârstă.
Mai mult decât atât, alimentul poate provoca alergii grave consumatorilor care au o sensibilitate la soia, aspect care nu este trecut pe nicio etichetă. Timpul de gătire poate distruge din acești germeni, motiv pentru care temperatura grătarului trebuie să atingă 71 de grade Celsius.