Românii cumpără de ani buni biscuiții petit beurre. Aceștia sunt ieftini și au gust bun – ceea ce îi face și pe placul celor mici. Cu toate acestea, puține persoane știu ce conțin, căci lista de ingrediente este ignorată aproape mereu.
Biscuiții petite beurre sunt foarte populari printre români. Aceștia sunt consumați ca atare sau în diferite rețete, inclusiv cu mere rase sau banane- preparate ce sunt incluse în alimentația celor mici.
Un pachet de 140 de grame costă numai 3,15 lei. Prin urmare, biscuiții au un preț accesibil pentru toate buzunarele. Când vine vorba de ingrediente, mulți le ignoră și nu știu ce mănâncă, de fapt.
Astfel, biscuiții petite beurre conțin: făină de grâu, apă, sare, ulei de palmier, zahăr invertit, arbonat de amoniu, carbonat de sodiu și pirofosfat acid de sodiu. De asemenea, mai au în compoziție: amidon de porumb, sare iodată, lecitină de soia și ameliator de aromă.
Când vine vorba despre declarații nutriționale, biscuiții pe care mulți români îi consumă au 1800.06 KJ pe 100 de grame și 426 Kcal. De asemenea, biscuiții mai au 10.46 g grăsimi, acizi grași săturați (g sau ml) – 6.28, glucide (g sau ml) – 76.2, zaharuri (g sau ml)- 17.8, Sare (g sau ml) – 0.4 și proteine (g sau ml) – 6.95.
Ce nu știu mulți este că istoria biscuiților începe încă din Antichitate. Denumirea acestora provine din cuvântul latin „bis” care se înseamnă „de două ori” și cuvântul francez „cuit”, care se traduce prin „copt”.
Primii biscuiți au fost tari, uscați și neîndulciți, fiind considerați o hrană foarte ieftină pentru săraci. Dar și marinarii și soldații se bucurau de ei, căci rezistau luni întregi fără să se strice.
Ulteriori, biscuiții preparați pentru bogați aveau tot o textură dură. Totuși, ei erau făcuți pentru a fi înmuiați în vin la finalul mesei. De aceea pișcoturile și fursecurile cunoscute sub denumirea de limbi de pisică au o formă lunguiață, pentru a încăpea în pahar.
Biscuiții Petite Beurre, utilizați în zeci de rețete, datează din anul 1886, forma având, la rândul său, o semnificație aparte. Aceștia sunt dreptunghiulari și au patru colțuri în formă de urechi. Acestea reprezintă cele patru anotimpuri.
Pe de altă parte, pe cele patru laturi zimțate au 52 de „dințițori”, câte 10 pe laturile scurte și 14 pe cele lungi. „Dințișorii” reprezintă săptămânile dintr-un an. Iar cele 24 de găurele semnifică orele dintr-o zi, notează clickpentrufemei.ro.