Ciorba de fasole cu afumătură este un preparat foarte gustos pe care mulți români îl consumă cu mare plăcere. Deși se face cu ușurință și acasă, mulți aleg să îl comande când merg la restaurant sau chiar online.
În concediu sau atunci când vor să scape de gătit, mulți aleg să ia masa în oraș. Și, cum restaurantele au o varietate de preparate, printre care și multe feluri de ciorbe, românii aleg adesea ciorba de fasole cu afumătură.
Este un preparat gustos, tradițional, iar afumătura îi dă un gust aparte. Poate uneori te-ai gândit că cea de la restaurant sau comandată online este mai bună decât cea făcută în casă.
Poate că da, gustul este unul mai savuros, dar asta pentru cea comercializată nu este 100% naturală. De ce spunem asta? Ei bine, specialiștii au făcut o analiză a acestui preparat comercializat.
Protecția consumatorului a realizat un studiu cu privire la ingredientele și valorile nutriționale ale ciorbelor de fasole cu afumătură care se comercializează în restaurante.
Studiul s-a realizat cu ajutorul datelor existente în meniurile restaurantelor sau pe site-urile de unde consumatorii pot comanda acest preparat. Conform InfoCons, în urma investigațiilor efectuate, rezultatele au arătat în felul următor:
Acesta estre numărul de aditivi frecvent întâlniți: Polifosfati (E452) , extract de drojdie (E626) , caragenan (E407) , nitrit de sodiu (E250) , clorura de potasiu (E508).
Matodextrina , trifosfati (E451) , polifosfati (E452) , ascorbat de sodiu (E301) , acid ascorbic (E300) , eritrobat de sodiu (E316) , monoglutamat de sodiu (E624) , lactat de potasiu (E326).
Inozinat disodic (E631) , guanilat disodic (E627) , dextroza , iodat de potasiu , ferocianura de potasiu (E536) , dioxid de sulf (E220) , citrati de sodiu (E331) , lactat de sodiu (E325) , guma xantan (E415) , clorura de calciu , acid citric (E330) , acetati de sodiu (E262).