Life

Ce conține ciorba de văcuță vândută în cele mai multe restaurante, de fapt. Mulți români o comandă, în special la masa de prânz, dar poate nu știau de aceste ingrediente

Ce se pune în ciorba de văcuță, care se găsește în multe localuri. Lista cu produsele pe care clienții nu le cunosc deloc.
07.02.2025 | 12:33
Ce contine ciorba de vacuta vanduta in cele mai multe restaurante de fapt Multi romani o comanda in special la masa de pranz dar poate nu stiau de aceste ingrediente
Ingredientele pe care le are ciorba de văcuță din restaurante. Sursa foto: Pinterest.com
ADVERTISEMENT

Ciorba de văcuță este un preparat culinar delicios, dar ce conține cea vândută în cele mai multe restaurante, de fapt. Foarte mulți români o comandă, în special la masa de prânz, dar poate nu știau de aceste ingrediente care se folosesc de bucătari.

Ciorba de văcuță, cu produse neștiute de clienții localurilor

Masa de prânz cere neapărat o ciorbă, numai bună de savurat înainte de felul principal. Acest fel de mâncare tradițional nu lipsește din localurile din România, fiind unul adorat de oameni, de la mic la mare.

ADVERTISEMENT

Din păcate, ciorba de văcuță are în compoziția sa produse neștiute de clienții care trec pragul localurilor din țară. Chefii obișnuiesc să apeleze la ingrediente dubioase care nu ar trebui să se găsească deloc în rețetă.

InfoCons trage un semnal de alarmă în privința acestui preparat culinar, care conține o cantitate foarte mare de zahăr. În 100 de grame de ciorbă de văcuță se află între 0.78 grame și 4.42 grame de zahăr, în timp ce o porție de 500 de grame poate avea până la 22.10 grame de zahăr.

ADVERTISEMENT

De asemenea, cantitatea de sare raportată la 100 de grame de ciorbă de văcuță variază între 0.02 grame și 3.38 grame. O porție de 500 grame poate avea o cantitate de sare ce poate ajunge până la 16.90 grame.

Ciorba de văcuță din restaurante, plină de aditivi alimentari

Ciorba de văcuță care se vinde în multe dintre restaurantele din România, mai ales la masa de prânz, este plină de aditivi alimentari. Numărul acestora variază între 0 și 11, cu toate că media numericului aditivilor alimentari ( E-uri ) este de 4.

ADVERTISEMENT

Printre cei mai des întâlniți aditivi se numără: dioxidul de sulf (E220), acidul citric (E330), acidul lactic (E270), amidonul modificat (E1422), lactatul de calciu (E327), ferocianura de potasiu (E536) și acidul ascorbic (E300).

ADVERTISEMENT

De asemenea, preparatul culinar mai are în compoziția sa: monoglutamat de sodiu (E621), ribonucleotide disodice (E634), maltodextrină, extract de ardei roșu (E160c), inozinat disodic (E631) și guanilat disodic (E627).

Mai mult, ciorba de văcuță din localurile românești conține extract de drojdie (E626), dextroză, carboxil metil celuloză de sodiu (E466), gumă xantan (E415), curcuma (E100), extract de rozmarin (E392) și caramel (E150a).

În schimb, valoarea calorică raportată la 100 grame de ciorbă de văcuță este cuprinsă între 35.56 kcal și 129.51 kcal. Media este de 55.86 kcal. O porție din acest preparat culinar are, în general, între 100 şi 500 de grame.

Tags: