Un cunoscut vlogger culinar din România a ajuns în atenția publicului cu un desert care se face atât de Paște, cât și de Crăciun. Creatorul de conținut a arătat tuturor ce conține cozonacul roz, rețeta care a stârnit controverse pe internet.
Cozonacul este un preparat culinar care nu lipsește de pe mesele de sărbători. Probabil la acest lucru s-a gândit și Mihaela Elena Covaci, cea care deține blogul culinar intitulat Ella Cooking. Aceasta a realizat o rețetă neobișnuită.
Renumita creatoare de conținut a împărțit lumea de pe social media în două tabere. Unii au felicitat-o pentru idee, în timp ce alții au declarat că nu ar gusta desertul. Acesta conține ingrediente care sunt la îndemâna oricui.
Printre produsele pe care le are în compoziția sa se numără zmeura. Fructele mici și delicioase sunt folosite din belșug pentru aluat, în timp ce amestecul de la interior este realizat de bucătărească din migdale si fistic.
„Felicitări pentru idee”, „Eu sigur aș mânca”, „Când nu ajungi la struguri, spui că sunt acri”, sunt o parte dintre părerile pozitive pe care le-a primit Ella Cooking pe pagina de YouTube, unde a postat rețeta.
Cozonacul roz cu migdale și fistic, propus de Ella Cooking, are ingrediente simple. Printre produsele care nu lipsesc din rețetă se numără zmeura. Pentru acest desert este nevoie de o cantitate de 400 de grame de piure de zmeură.
De asemenea, preparatul mai are 50 g maia, 200 g făină, 200 ml apă, 1 kg făină (adăugați 200 g de făină pentru pregătire), 200 ml lapte călduț, 100 g unt, coajă de lămâie și portocală, un strop de sare, vanilie și cinci gălbenușuri de ou.
În plus, se mai folosesc 150-200 g zahăr, în funcție de preferințele fiecărei gospodine. Cozonacul roz are o umplutură care se realizează din 100 g migdale coapte, 5 linguri pastă de fistic și ciocolată. Piureul de zmeură se face din 500 g zmeură, 100 g zahăr și 100 ml apă.