Ce conține, de fapt, borșul cu legume de la Vegeta cumpărat din supermarket. Sute de mii de români îl preferă și îl folosesc în ciorbă. Un singur plic se poate achiziționa de cumpărători cu prețul mai mic de 10 lei.
Ce are în compoziția sa borșul cu legume de la Vegeta, găsit în toate magazinele. Gospodinele îl adaugă mereu în oala cu ciorbă pentru o aromă plăcută și pentru o savoare delicioasă. De acum înainte îl vei folosi și tu.
Ingredientul de bază al acestui produs constă în tărâțele de greu, care conțin vitamine din grupul B, betacaroten, minerale, aminoacizi esențiali și carbohidrați. În plus, printre ingrediente se mai află sarea iodată.
De asemenea, un plic cu borș de legume are acidifianți, cum ar fi acid citric și acid lactic, zahăr, maltodextrină, amidon de porumb, ceapă deshidratată 3%, morcov deshidratat 2,5% și corector de aciditate (lactat de calciu).
Totodată, Vegeta mai are în compoziția sa foarte multe verdețuri, printre care se numără leușteanul 1,2%, țelina deshidratată 1%, prazul deshidratat 0,3% și frunzele de pătrunjel deshidratate 0,3%. Borșul cu legume mai are ulei de palmier și făină de porumb 0,1%.
În aceeași notă, compania care produce condimentul ideal pentru ciorbă are colorant (riboflavină). Pe de altă parte, este foarte important ca oamenii să știe neapărat că borșul poate conține urme de lapte și ouă.
Borșul cu legume de la Vegeta se păstrează într-un loc uscat, la temperatura camerei. Termenul de valabilitate este de 15 luni, ceea ce înseamnă că poate fi folosit o perioadă destul de lungă în preparatele culinare.
Fiecare plic are o cantitate netă de 150 de grame, adică nu se va termina foarte repede. Se folosește extrem de ușor în prepararea ciorbelor preferate, indiferent că este vorba de cea de legume sau de perișoare.
Tot ce trebuie să facă gospodinele din România este să adauge o lingură de aproximativ 10 grame la un litru de ciorbă, spre finalul preparării. Borșul cu legume de la Vegeta se amestecă bine și apoi se oprește focul de la aragaz.