Life

Ce conține, de fapt, brânza topită de la supermarket. Dragoș Pătraru avertizează: “Ne afectează organismul”

Ce conține brânza topită de la supermarket. Mulți români o cumpără, dar nu știu aceste detalii. Avertismentul lui Dragoș Pătraru.
19.01.2025 | 12:34
Ce contine de fapt branza topita de la supermarket Dragos Patraru avertizeaza Ne afecteaza organismul
Dragoș Pătraru a vorbit despre brânza topită din comerț. Sursa foto: Captură YouTube, Freepik/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Dragoș Pătraru a vorbit, în emisiunea sa, despre brânza topită de la supermarket. Acest produs nu ar trebui consumat în cantități mari deoarece poate duce, în timp, la probleme de sănătate.

Ce conține brânza topită de la supermarket. Avertismentul lui Dragoș Pătraru

Atunci când merg la supermarket, multe persoane obișnuiesc să achiziționeze brânză topită. Acest produs este consumat adesea la micul dejun datorită gustului delicios și a faptului că reprezintă o opțiune foarte rapidă.

ADVERTISEMENT

Cu toate acestea, acest produs nu ar trebui consumat foarte des. Dragoș Pătraru a analizat, în emisiunea sa, mai multe sortimente de brânză topită din comerț.

Brânza topită se obține prin procesarea uneia sau mai multor tipuri de brânzeturi. La acestea se adaugă anumite săruri de topire, apă și grăsimi.

ADVERTISEMENT

În timpul procesului de fabricație, sunt adăugate anumite produse din cauza cărora produsul nu poate fi considerat unul sănătos. Sărurile de topire,

Sărurile de topire, cum ar fi fosfații și citrații, dar și alte substanțe folosite pot să aibă efecte nocive pentru organism, mai ales dacă brânza topită este consumată frecvent.

ADVERTISEMENT

“Conțin diferite tipuri de brânză semitare, lapte praf, zer praf, concentrat proteic, cazeinat de sodiu. Cazeinatul ăsta este o proteină modificată extrasă din lapte ce conține 8 aminoacizi esențiali.

Apoi, unt, săruri, citrat de sodiu, fosfat monosodic, disodic, polifosfați, acid citric. Aceste săruri sunt utilizate pentru stabilizarea ph-ului produsului, practic ele sunt cele care ne afectează organismul”, a explicat Dragoș Pătraru la Starea Sănătății.

ADVERTISEMENT

În afară de aspectele menționate în rândurile de mai sus, brânza topită conține mai mulți aditivi alimentari, adică “E-uri”. Aici sunt incluși difosfații, polifosfații și citrații, utilizați pentru stabilizarea produsului și pentru îmbunătățirea texturii acestuia.

Cu toate că aditivii alimentari sunt aprobați pentru consum, nu trebuie consumați în cantități mari întrucât pot provoca probleme de sănătate. Perturbarea funcționării rinichilor, precum și agravarea unor afecțiuni existente

În anumite țări, există reglementări stricte care limitează vânzarea unor tipuri de brânză topită. În SUA, unele produse din această categorie nu sunt recunoscute, în mod oficial, ca brânzeturi, întrucât conținutul de ingrediente naturale, cum ar fi laptele, este mai mic de 51%, în cazul unor produse.

Brânza topită poate afecta sănătatea oaselor

De asemenea, brânza topită are un conținut ridicat de grăsimi. Acesta reprezintă aproximativ 40% din compoziția produsului. Sărurile de topire care se folosesc pentru menținerea consistenței și stabilității produsului pot să aibă un impact negativ asupra echilibrului de calciu din organism.

Substanțele folosite pot reduce capacitatea organismului de a asimila calciul, care este un mineral esențial pentru menținerea sănătății oaselor.

“Sărurile de topire determina creşterea capacităţii cazeinei de a reţine apă şi sechestrează ionii de calciu din masa de brânză.

Astfel, are loc o scădere drastică a biodisponibilitatii calciului, care nu mai poate fi asimilat şi depus în masă minerală a oaselor”, a mai spus jurnalistul.

ADVERTISEMENT
Tags: