Ce conține, de fapt, condimentul vegeta cu gust de găină de la Delikat cumpărat din supermarket. Sute de mii de români îl preferă și îl folosesc în ciorbă pentru un gust mai savuros și mai intens a preparatului culinar.
Ce are în compoziția sa condimentul vegeta cu gust de găină de la Delikat achiziționat din magazine. Multe gospodine îl adaugă în ciorbă, în special dacă este vorba de pui sau de carne de pasăre. Produsul este fabricat în România.
Firma care produce aceste mirodenii le promite oamenilor că în plic nu se găsește monoglutamat, ci numai ingrediente naturale. Mai mult, compania transmite că se folosesc doar legume si verdețuri uscate natural, mirodenii și extracte naturale.
Aruncând o scurtă privire asupra rețetei descoperim și care sunt ingredientele reale care se utilizează. Clienții care achiziționează plicul din supermarketuri sau de la magazinele de la colțul blocului descoperă că se folosește sare iodată, zahăr, extract de drojdie și amidon din cartofi, conform gustuldeacasa.
De asemenea, pe lista de ingrediente, când vine vorba de acest condiment Delikat cu gust de găină, se mai numără: morcov (2%), grăsime de găină (1,95%), antioxidant (extract de rozmarin), ceapă (1,36%), arome, usturoi pudră, curcumă, piper alb și frunze de dafin.
În plus, mai are în compoziția sa țelină, frunze de pătrunjel (0,5%), frunze de leuștean (0,3%), nucșoară, ardei gras roșu (0,2%), semințe de schinduf, rădăcină de pătrunjel (0,09%), piper negru, ghimbir, salvie, rozmarin, rădădină de leuștean.
Totodată, românii mai trebuie să știe că în amestec se mai găsește și carne deshidratată de găină (0,05%, (carne de găină, sare, antioxidant, adică extract de rozmarin), colorant (riboflavină), cuișoare. Pe de altă parte, poate conține și alergeni, cum ar fi: gluten, ou, soia, lapte și muștar.
Delikat, prin intermediul condimentului cu gust de găină pentru ciorbă, își propune să ofere tuturor românilor gustul de acasă și bucuria de a fi împreună la masă. Compania anunță că acest produs este ideal și pentru felul doi de mâncare, nu numai pentru supe.
Foarte multe gospodine aleg să adauge mirodeniile inclusiv în tocănițe sau chiar în pilaf pentru un gust mai savuros. Ingredientele conservate prin uscare dau un gust aparte preparatele culinare și dacă sunt gătite la cuptor.