Life

Ce conține, de fapt, margarina, un produs consumat mai ales în post. Mulți români o cumpără de la supermarket

Ce conține margarina, produs pe care mulți îl consumă mai ales în perioada postului. Este cumpărată adesea de la supermarket.
07.03.2025 | 17:20
Ce contine de fapt margarina un produs consumat mai ales in post Multi romani o cumpara de la supermarket
Ce conține margarina, de fapt. Sursa foto: Freepik/Colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Margarina este un produs pe care multe persoane îl achiziționează de la supermarket, în special în perioada postului, dar ce conține, de fapt? Mulți nu verifică eticheta.

Ce conține margarina, de fapt. Poate fi periculoasă pentru sănătate

De câteva zile, Postul Paștelui a început, iar românii care îl țin caută tot mai multe produse vegetale și prepară diverse rețete culinare. Este cel mai lung și aspru post din an, în care există două zile cu dezlegare la pește.

ADVERTISEMENT

Un produs care se găsește în toate supermarketurile, cumpărat de foarte mulți români în perioada postului, este margarina. Deși mulți o consumă în loc de unt, nutriționiștii spun că reprezintă un mare pericol pentru sănătate, având și foarte multe calorii.

Au fost efectuate mai multe studii și analize ale InfoCons. Acestea au demonstrat că margarina nu este un produs sănătos, ci din contră. Conține mai mulți aditivi periculoși, dar și mai multe E-uri.

ADVERTISEMENT

Mai exact, în margarină există până la 6 – 8 E-uri, raportat la un singur produs, după cum precizează Asociația InfoCons – Organizație pentru Protecția Consumatorilor.

Margarina conține E100 (curcumina), care este un colorant sintetic, ce poate provoca scăderea glicemiei. Mai conține și E202 (sorbat de potasiu), un conservant sintetic, care poate cauza tulburări digestive grave.

ADVERTISEMENT

E476 este un emulgator sintetic, cu un efect toxic moderat și poate duce la alergii. Un alt colorant sintetic găsit în margarină este E160b. Acesta se obține din organisme modificate genetic.

ADVERTISEMENT

Margarina poate conține multă sare

Mai mult, margarina poate fi periculoasă și din cauza faptului că poate conține o cantitate mare de sare.

“Dar nu numai aditivilor trebuie să le acordăm atenție! Un alt factor foarte important la alegerea produselor este conținutul de sare, având în vedere că 100 de grame de margarină pot conține până la 1/6 din doza zilnică recomandată de Organizația Mondială a Sănătății.

Și, dacă luăm în calcul că 70% din cantitatea de sare pe care o consumăm zilnic provine din alimente procesate, ar trebui să fim atenți ca acestea să conțină cât mai puțină sare posibil”, au transmis reprezentanții InfoCons, notează gandul.ro.

Înainte de a achiziționa acest produs, este important să verifici cu atenție termenul de valabilitate, după cum recomandă reprezentanții InfoCons. Totodată, este important să citești cu atenție informațiile de le etichetă.