Un videoclip a arătat ce conține un hotdog și cum este fabricat. După ce au aflat, mulți au spus că nu vor mai consuma acest aliment. Procesul de fabricație i0a dezgustat pe mulți.
Atunci când preferă o gustare rapidă pentru a-și potoli foamea, multe persoane apelează la mâncare de tip fast food, printre care și la hotdog.
Cu toate acestea, după ce au văzut cum sunt făcuți crenvurștii, mulți au spus că nu mai vor să mănânce vreodată acest aliment.
Pe canalul de YouTube How It’s Made a apărut un clip video care explică modul în care crenvurștii ajung pe rafturile supermarketurilor. Este un videoclip de cinci minute, dar pentru mulți a fost suficient timp pentru a se convinge că nu mai vor să-șși cumpere un hotdog.
“Bucățile cu care încep se numesc garnituri – bucăți de carne rămase după tăierea fripturilor sau a cotletelor de porc.
Bucățile de carne sunt tocate în același mod în care măcelarii toacă carnea de hamburger, împingând bucățile prin plăci metalice răzuite”, spune videoclipul de pe YouTube.
La carnea tocată se adaugă, apoi, garnituri de pui prelucrate, apoi amidon alimentar și sare, dar și alte arome. “Apa este pulverizată în amestec și totul este amestecat într-o cuvă mare. Siropul de porumb adaugă un strop de dulceață”, mai explică clipul video.
Pentru a face crenvurștii mai “suculenți”, se adaugă și mai multă apă. După aceea, sunt introduși într-o altă mașină pentru a pasa aluatul de carne.
Rolele de tuburi din celuloză sunt încărcate în mașină, pentru ca amestecul să stea în interiorul lor. Procesul este unul necesar pentru a da forma crenvurștilor. Într-un timp foarte scurt, sunt făcuți numeroși crenvurști.
“Este nevoie de doar 35 de secunde pentru a face suficienți hotdogi pentru a acoperi un teren de fotbal, de două ori.
Hotdogii sunt apoi mutați într-o altă mașină înainte de a trece printr-un ‘duș de fum lichid’ pentru a le adăuga aromă în timp ce sunt coapte într-un cuptor”, mai arată videoclipul.
Imediat după ce sunt scoși din cuptor, hotdogii sunt “înecați” în apă rece. Procesul are loc pentru a-i răci ca să fie ambalați, notează Mirror.
La final, crenvurștii ajung pe o bandă transportatoare astfel încât “aerul aburit” să sufle tubulatura de celuloză de pe ei, înainte de a fi conservați pentru a ajunge pe rafturile supermarketurilor.
Un utilizator a spus că, după ce a văzut cum sunt făcuți hotdogii, a renunțat complet la acest aliment. “Nu am mai mâncat un hotdog de vreo 10 ani datorită acestei emisiuni”, a spus acesta.
“Am arătat asta clasei mele. Nu regret”, a spus alt utilizator. “M-am gândit că nu e chiar așa de rău până la siropul de porumb”, a fost comentariul unui alt internaut.
Pe de altă parte, videoclipul nu i-a făcut și pe alții să renunțe la hotdog. Câțiva utilizatori au spus că nu li s-a părut atât de rău totul. De altfel, aceștia au adăugat că nu au de gând să renunțe la acest aliment.
“Nu numai că voi continua să mănânc hotdog, dar mănânc unul în timp ce mă uit la asta”, a scris cineva.