Life

Ce conține pate Ardealul cu fainoșag. Multor români le place gustul lui, puțini citesc eticheta

Ce conține pate Ardealul cu fainoșag? Românii îi adoră gustul, însă puțini mai citesc și eticheta. Care este adevărul despre acest produs?
15.06.2024 | 21:42
Ce contine pate Ardealul cu fainosag Multor romani le place gustul lui putini citesc eticheta
Ce conține pate Ardealul cu fainoșag. Sursă foto: ardealulcufainosag.ro / colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Ce conține pate Ardealul cu fainoșag? Cu siguranță l-ai achiziționat și tu măcar o dată. Are o aromă deosebită și de asemenea, poate fi o masă rapidă în anumite situații. Totuși din ce e făcut?

Ce conține pate Ardealul cu fainoșag

Ardealul cu fainoșag este unul dintre cele mai apreciate pateuri. Înainte de a afla ce conține, dar și din ce este făcut este bine să aflăm ce este fainoșagul. Se pare că acesta este ingredientul secret care dă un gust aparte produsului.

ADVERTISEMENT

De pe site-ul celor de la Ardealul aflăm că fainoșagul este un mix unic de mirodenii și de condimente din Ardeal. Acesta este și motivul pentru care produsul este unul diferit față de altele din comerț.

Și totuși ce conține pate Ardealul cu fainoșag? De pe etichetă aflăm în primul rând că produsul nu are nitriți și nici monoglutamat sau alți conservați. Astfel, lista de ingrediente nu este deloc una lungă.

ADVERTISEMENT

În cazul pateului de porc, acesta conține ficat de porc 20%, originar din UE. De asemenea, în lista de ingrediente se mai regăsește și șoriciul, dar și slănina. Alte ingrediente sunt: apă, amidon din porumb, proteină vegetală din soia, sare, ceapă, zahăr, proteină animală din porc, pastă de tomate, condimente, extract de drojdie.

Ce conține pate Ardealul cu fainoșag de pui? La acest produs ingredientele sunt ceva mai diferite. Astfel, pateul conține ficat de pui 20%, originar din UE, dar și carne de pui. Lista de ingrediente e continuată cu apă, ulei vegetal de floarea-soarelui, proteină vegetală din soia, amidon din cartofi, proteină animală din pui, amidon din grâu, sare, zahăr, ceapă, smântână praf (conține lapte), lapte praf degresat, pastă de tomate, extract de drojdie, condimente.

ADVERTISEMENT

Secretul gustului pe care românii îl adoră

Un alt produs vedetă este Ardealul vegetal. Ce conține pate Ardealul cu fainoșag vegetal? În primul rând apă, dar și ulei vegetal de floarea-soarelui. Totodată, pentru acest produs este folosită proteină vegetală din soia, dar și amidon de cartofi.

Lista de ingrediente continuă cu amidon de grâu, legume, dar și condimente precum sare și arome. Totodată, mai este folosit și un agent de îngroșare (caragenan), stabilizatori (difosfați), maltodextrină, extract de piper, chilli pudră.

ADVERTISEMENT

Ardealul Pate Porc Rețeta lui Ion este de asemenea adorat de români. Acest produs conține ficat de porc într-un procent de 25%, originar din UE. De asemenea, pe lista de ingrediente mai regăsim și slănină, dar și carne din spata dezosată de porc.

Alte ingrediente sunt apa, făină de grâu, sare, zahăr, ceapă deshidratată, ceapă prăjită, pastă de tomate, dar și alte condimente, conform site-ului oficial. Astfel, se pare că ingredientele utilizate sunt atent alese pentru un gust deosebit.

ADVERTISEMENT