News

Ce conține ultima ordonanță militară. Localitatea Țăndărei intră în carantină, iar multe zboruri vor fi suspendate timp de 14 zile. Video

04.04.2020 | 14:22
Ce contine ultima ordonanta militara Localitatea Tandarei intra in carantina iar multe zboruri vor fi suspendate timp de 14 zile Video
ADVERTISEMENT

Marcel Vela, ministrul de Interne, a anunțat, sâmbătă, ce conține ultima ordonanță militară, în cadrul unei conferințe de presă susținute la sediul MAI.

Măsurile dispuse prin ultima ordonanță militară

Premierul a anunțat, în prima parte a zilei de sâmbătă, că va intra în vigoare o nouă ordonanță militară, pentru a încerca stoparea, pe cât posibil, a infecțiilor cauzate de noul coronavirus.

ADVERTISEMENT

În acest sens, Marcel Vela, ministrul de Interne, a prezentat ce conține ultima ordonanță militară și de când va intra aceasta în vigoare.

“Distanțarea socială este unica soluție în acest moment. În această lună are loc una dintre cele mai importante sărbători ale creștinătății. Viața noastră și a celor dragi depind de ce vom face în perioada următoare.

ADVERTISEMENT

Vă rugăm să respectați indicațiile și să înțelegeți că această perioadă va trece cu bine doar dacă facem ce trebuie. Am semnat azi o nouă ordonanță militară, avizată de prim-ministrul Ludovic Orban”, a declarat ministrul de Interne.

Declarații de presă la sediul MAI

Posted by Fanatik News on Saturday, April 4, 2020

 

“În Ialomița, din totalul cazurilor confirmate, de 48 de persoane, 31 sunt din Țăndărei, peste 60%, iar din 8 pacienți decedați, 7 sunt tot din Țăndărei.

ADVERTISEMENT

Așadar, în ordonața militară am stabilit: se instituie carantină pentru Țăndărei. Vom permite doar transportul de marfă, aprovizionarea populației și pentru persoanele care nu locuiesc în zona carantinată dar își desfășoară activitatea acolo”, a mai spus Vela, în cadrul conferinței de presă de la sediul MAI.

Lista zborurilor anulate pentru 14 zile

O altă măsură importantă dispusă sâmbătă de autorități vizează zborurile comerciale spre și dinspre zonele roșii.

ADVERTISEMENT

“O altă decizie a fost cu privire la situația internațională. Având în vedere că foarte multe țări au intrat în zona roșie, am decis să suspendăm toate zborurile comerciale spre și dinstre Austria, Belgia, Elveția, SUA, Marea Britanie, Irlanda, Olanda, Turcia și Iran pentru 14 zile, începând cu 5 aprilie ora 23:00, ora României.

Vom permite zboruri pentru transportul de lucrători sezonieri din România spre alte state”, a precizat Marcel Vela, despre ultima ordonanță militară.

Autoritățile au dispus o serie de măsuri și legate de transportul de marfă pe cale rutieră în țara noastră, pe anumite coridoare trasate pentru a permite fluidizarea traficului.

“Pentru fluidizarea traficului la frontiere, conducătorii camioanelor de transport marfă nu vor mai completa declarațiile epidemiologice dacă vor respecta coridoarele de trecere, fiind interzisă abaterea de la acestea, sau dacă tranzitarea României se va face în maximum 48 de ore, cu pauză doar în zonele delimitate pe aceste coridoare de trecere.

Conducătorul va aplica pe parbriz un colant special, care va identifica tipul de transport. Dacă nu respectă aceste prevederi, va intra în carantină și va suporta cheltuielile cu carantinarea”, a mai spus ministrul de Interne.

“Ministerele cu rețea propie vor asigura spații hoteliere destinate repausului între ture personalului sanitar implicat în lupta împotriva coronavirusului”, a mai spus Marcel Vela.

Ministrul de Interne a anunțat introducerea unui articol ce vizează supravegherea tăierilor ilegale de păduri, ce ar putea avea loc în această perioadă.

“Am introdus un articol pentru a preveni acțiunile silvice. Angajații Ocolului Silvic vor participa în dispozitivele de control al circulației pe toate drumurile publice împreună cu personalul MAI și MApN, în vederea controalelor specifice pe liniile de control silvic. Ele se vor face în funcție de personalul disponibil”, a mai precizat ministrul de Interne, despre măsurile adoptate sâmbătă de autorități.

“Vor fi disribuite 300.000 măști ffp2 în următoarele 48 de ore”, a declarat Raed Arafat, în cadrul conferinței de la MAI.

“Am luat unele măsuri pentru a crește numărul ventilatoarelor imediat. Sunt în jur de 130 de ventilatoare în rândul ambulanțelor și în 190 din rândul terapiilor intensive și deja am început să le aducem la București, să facem o reparație generală și să le dăm spre folosire, până reușim să importăm ventilatoarele pe care le contractăm”, a mai precizat Arafat.

“Fac un apel către frații din diaspora. Rămâneți acasă, în țările unde locuiți și faceți acolo sărbătorile în acest an, în pace și liniște. Aici vă vom invita să locuiți 14 zile în spațiile de carantină.

Vă mulțumesc dacă înțelegeți acest lucru și vreau să mă asigur că știți adevărul despre situația din țară. Dumnezeu să binecuvânteze România și pe dumneavoastră, dragi frați compatrioți, oriunde vă aflați”, a încheiat Marcel Vela conferința de la sediul MAI.

Poți consulta măsurile dispuse prin ultima ordonanță militară AICI

Măsuri speciale pentru combaterea noului coronavirus

“Am evaluat situaţia, am pregătit elementele pentru o nouă ordonanţă militară, care va fi prezentată de echipa de la MAI în cursul zilei de astăzi, am făcut evaluarea…

Cu siguranţă vă vor fi prezentate măsurile, ea practic e aproape în forma finală, ordonanţa. Am evaluat intrările în ţară, am evaluat capacitatea de carantinare”, a declarat Ludovic Orban, înainte de anunțarea măsurilor ce urmează să intre în vigoare.

Premierul a menţionat și că se vor lua măsuri speciale pentru oraşul Ţăndărei, din cauza numărului mare de persoane ce au revenit în localitate din state aflate în zona roșie.

“Acolo au venit foarte multe persoane din ţări care au intrat în zona roşie de curând şi se vor lua măsuri speciale, cel puţin pentru Ţăndărei. Vor fi prezentate de Ministerul Afacerilor Interne”, a spus premierul.

ADVERTISEMENT
Tags: