Fotbal intern

Ce cote au Dennis Man și Florinel Coman, „perlele” lui Gigi Becali. Unul a progresat formidabil, celălalt bate pasul pe loc

06.12.2018 | 22:52
Ce cote au Dennis Man si Florinel Coman perlele lui Gigi Becali Unul a progresat formidabil celalalt bate pasul pe loc

Dennis Man și Florinel Coman sunt cei doi fotbaliști pe care Gigi Becali speră să câștige zeci de milioane de euro. Cele două „perle” ale FCSB au fost de multe ori colegi în primul 11 al roș-albaștrilor, dar și în naționala de tineret a României. Chiar dacă joacă pe părți opuse ale terenului, Man și Coman se află într-o competiție directă pentru un transfer în străinătate.

Cei doi au avut parte până acum de o cariere sinuoase în tricoul FCSB, și în special în relația cu patronul Gigi Becali. Lăudați până la cer și trântiți apoi la pământ, Man și Coman rămân două din principalele „mărfuri” de export ale lui Becali, cel care le-a pus clauze amețitoare în contract: „Nu mai negociez când e vorba de 3 jucători: Man, Moruțan și Florinel Coman. Nu mai negociez în milioane, negociez din 10 în 10 milioane. Nu de la 23 la 25 de milioane. 30-40-50 de milioane. Eu așa le negociez prețurile. Nu pot să vă spun cu ce echipe sau când, o să vedeți!”, spunea Gigi Becali, în urmă cu o lună. Cum s-au comportat însă cei doi fotbaliști, din perspectiva cotei de transfer?

Dennis Man a progresat treptat și a devenit om de bază la FCSB

Dennis Man a venit la FCSB în vara anului 2016, de la UTA, în schimbul a 400.000 de euro.  În primul sezon, Man a avut dificultăți să pătrundă în primul 11 al echipei conduse atunci de Laurențiu Reghecampf și a adunat doar 9 meciuri, cu un gol și un assist în primul sezon. În a doua stagiune în tricoul FCSB, Dennis Man a devenit unul dintre principalii jucători ai FCSB, profitând și de regula jucătorului U21. Man a avut o prestație excelentă în stagiunea precedentă în care a adunat 12 goluri și 8 pase decisive în 47 de meciuri jucate în toate competițiile. După un început mai slab de sezon, tânărul internațional român s-a pus pe picioare și a redevenit titular incontestabil în echipa lui Dică.

Dennis Man și Florinel Coman, alături de Harlem Gnohere, golgeterul FCSB

În cei doi ani și jumătate petrecuți la FCSB, cota lui Dennis Man a explodat. Acesta a venit la FCSB când valora 200.000 de euro. Transferul i-a mărit ușor cota, la 300.000, dar după primul sezon, transfermarkt.de arăta că Man ar valora 250.000 euro. Sezonul precedent a făcut ca ascensiunea lui Man să îi crească uluitor valoarea. Astfel, la sfârșitul lunii septembrie 2017 valora 600.000 euro, în decembrie 900 de mii, iar la sfârșitul stagiunii ajungea la 2,2 milioane de euro. Într-un final, Man a ajuns în această toamnă să fie cotat la 2,7 milioane de euro, o adevărată lovitură pentru FCSB și Gigi Becali.

  • 300.000 de euro era cota lui Dennis Man, când a ajuns la FCSB. 2,7 milioane euro valorează acum, potrivit transfermarkt.de

Florinel Coman, cel mai scump transfer din istoria FCSB, progres aproape inexistent

Florinel Coman a ajuns la FCSB în august 2017, după ce a câștigat titlul alături de Viitorul Constanța. „Mbappe de România” l-a costat pe Gigi Becali nu mai puțin de 3 milioane de euro, fiind cel mai scump transfer din istoria roș-albaștrilor. În sezonul în care a câștigat titlul cu trupa dobrogeană, Coman reușise să marcheze 6 goluri și să ofere 7 pase decisive, la numai 18 ani. Primul sezon la FCSB a fost unul destul de dificil pentru Coman. El a adunat doar 4 goluri și 6 pase decisive în 30 de meciuri în toate competițiile. Criticat aspru de patron că nu își dă silința și nu este disciplinat, tânărul fotbalist a avut un debut de sezon 2018-2019 fulminant, cu 6 goluri în primele 8 etape. De atunci, însă, Coman s-a mai stins și riscă să își piardă definitiv locul de titular la FCSB.

Dennis Man și Florinel Coman sunt principalele mărfuri de export ale lui Gigi Becali. Ce cote au cei doi pe site-urile de specialitate
Florinel Coman abia a progresat în perioada în care a jucat la FCSB

Venind din postura de campion al României și titular la Viitorul, Florinel Coman a ajuns la FCSB cu o cotă importantă de piață. „Mbappe” valora 1,5 milioane de euro și și-a păstrat cota și după primele șase luni în tricoul roș-albaștrilor. După primul sezon însă, valoarea lui Coman a căzut cu 200.000 de euro. Însă, tânărul fotbalist a avut o mică revenire în ultimele luni și a ajuns la 1,7 milioane euro, potrivit transfermarkt.de.

  • 1,5 milioane euro a valorat Florinel Coman când a făcut pasul la FCSB. Într-un sezon și jumătate, a înregistrat un progres de numai 200.000 de euro

Cum au evoluat cotele celorlalți fotbaliști aduși de Gigi Becali de la Viitorul

Pe lângă Florinel Coman, alți trei fotbaliști au fost aduși de Gigi Becali de la Viitorul Constanța. Florin Tănase a fost adus la FCSB în schimbul a 2 milioane de euro, avea o cotă de 1,7 milioane euro și acum valorează doar 1,8 milioane. Dragoș Nedelcu, fotbalist adus tot în schimbul a 2 milioane, avea o cotă de 1,5 milioane euro când a ajuns la FCSB și acum este cotat la numai 1,3 milioane. Nu în ultimul rând, Romario Benzar a costat 1,7 milioane de euro, valora 1,8 și i-a crescut cota cu 200.000 de euro, la 2 milioane.

Așadar, Dennis Man a avut o ascensiune de peste 10 ori, în timp ce Florinel Coman mai mult a bătut pasul pe loc, la fel ca toți colegii săi sosiți de la Viitorul. Cu toate acestea, ofertele vin pentru ambii fotbaliști. Man a fost dorit în ultima perioadă de Zenit Sankt Petersburg, în timp ce Florinel Coman se află pe lista campioanei Bulgariei, Ludogoreț Razgrad. De asemenea, cei de la Fenerbahce s-au arătat interesați de ambii fotbaliști ai lui FCSB.

”Nu vă spun echipa, dar am refuzat 13 milioane pentru Man. Am zis că vreau 30. Și dacă îl dau cu 30, tot regret. Când ai o perlă, trebuie să țin de ea, să iau maximum pe el. Au spus ”nu mai negociați?”. Am spus că sub 30 de milioane nu îl dau, eu nu vreau să îl vând. Au spus ”mai vedem”. Eu vreau să îl țin până în 2020, dacă am puterea. Mai vine și Euro 2019. Man e jucător pe care voi lua bani foarte mulți”

Gigi Becali