Sport

Ce cred fotbaliştii din SuperLiga de ordonanţa lui Eduard Novak: “Dacă este lege se poate aplica, dar e discriminatoriu!”. Exclusiv

Eduard Novak a emis un ordin prin care în toate sporturile de echipă să fie minimum 40% români în componenţă. Preşedintele AFAN, Emilian Hulubei, a explicat pentru FANATIK cum se poate aplica în Superliga.
07.07.2022 | 17:41
Ce cred fotbalistii din SuperLiga de ordonanta lui Eduard Novak Daca este lege se poate aplica dar e discriminatoriu Exclusiv
Ce cred fotbaliştii din SuperLiga de ordonanţa lui Eduard Novak Dacă este lege se poate aplica, dar e discriminatoriu!. Sursa: colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Anunţul Ministrului Sportului, Eduard Novak, cu privire la ordonanţa prin care minimum 40% dintre componenţa echipelor sportive să fie formate din români a agitat apele atât în fotbal, cât şi în celelalte discipline.

Ce cred fotbaliştii din SuperLiga de ordonanţa lui Eduard Novak

FANATIK a stat de vorbă referitor la acest subiect cu Emilian Hulubei, preşedintele AFAN. Reprezentantul fotbaliştilor a precizat că documentul trebuie parcurs cât mai clar astfel încât noua regulă să fie cât mai clar prezentată.

ADVERTISEMENT

Având în vedere că vorbim de o lege, ea poate fi aplicată în orice sport de echipă, conform lui Hulubei, însă este foarte posibil să aibă un caracter discriminatoriu:

“Trebuie să vedem şi noi, nu am reuşit încă să studiem documentul. Să vedem cum se aplică, dacă e discriminatorie sau nu şi o să vedem. Deocamdată nu am avut timp să o analizăm minuţios.

ADVERTISEMENT

Emilian Hulubei, preşedinte AFAN: “Dacă este lege normal că se poate aplica. Poate fi discriminatorie”

Dacă este lege normal că se poate aplica. În orice sport de echipă, din câte am văzut. Trebuie văzut exact ce îşi doreşte modificarea asta. Să se joace la fiecare echipă cu peste 40% români sau în competiţie să fie 40% români? 

Nu este foarte clar. De asta spun că trebuie disecată puţin. Probabil va cere şi FRF nişte lămuriri pentru că nu este foarte clar ce se doreşte exact. Poate avea şi un caracter discriminatoriu, bineînţeles”, a spus Hulubei pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT
Emilian Hulubei, preşedintele AFAN. Sursa: sportpictures.eu
Emilian Hulubei, preşedintele AFAN. Sursa: sportpictures.eu

Eduard Novak a făcut anunţul pe Facebook: “Federaţiile sportive naţionale au obligaţia să respecte prevederile acestui ordin de ministru”

Eduard Novak a anunţat pe pagina de Facebook că a emis un ordin care vizează sporturile de echipă prin care ponderea sportivilor români nu poate fi mai mică de 40%, indiferent de sportul de echipă practicat:

„După ce m-am sfătuit cu toate federaţiile sportive, am emis un ordin de ministru privind ponderea de participare a sportivilor de performanţă români la nivel de seniori şi juniori la toate competiţiile sportive naţionale oficiale.

ADVERTISEMENT

Astfel, începând cu sezonul competiţional 2022-2023 această pondere nu poate fi mai mică de 40% din totalul sportivilor participanţi care pot evolua în teren pe parcursul unui meci pentru fiecare echipă. Deci minimum 40% dintre sportivii prezenţi pe teren în timpul meciurilor oficiale trebuie să fie români.

Iar federaţiile sportive naţionale au obligaţia să respecte prevederile acestui ordin de ministru. Este o decizie care va ajuta cu siguranţă echipele naţionale ale României la sporturile de echipă. Mulţumesc tuturor federaţiilor pentru susţinerea acestei decizii şi succes în implementarea ei”, a declarat Eduard Novak pe pagina sa de Facebook.

  • 5 români trebuie să fie minimum pe teren într-o echipă de fotbal la fiecare meci din SuperLiga, conform ordonanţei
  • 3 români trebuie să fie minimum pe teren într-o echipă de handbal, conform reglementărilor anunţate de Novak

 

ADVERTISEMENT
Tags: