Sport

Ce crede Anghel Iordănescu despre Belgia – România: ”Așa ceva nu-mi închipuiam!” Exclusiv

Anghel Iordănescu e precaut înainte de Belgia - România, antrenorul legendar nu-și închipuia o grupă mai echilibrată
Ce crede Anghel Iordanescu despre Belgia  Romania Asa ceva numi inchipuiam Exclusiv
Anghel Iordănescu le cere tricolorilor să rămână echilibrați și concentrați și pentru meciul Belgia - România
ADVERTISEMENT

România și-ar putea asigura în seara aceasta calificarea în optimile de finală ale Campionatului European ori calculele din grupa noastră vor deveni și mai complicate decât sunt deja. Succesul Ucrainei cu Slovacia, 2-1, a readus selecționata lui Rebrov în cărți pentru calificarea în ”optimi”.

Avertismentul lui Anghel Iordănescu pentru jucătorii pe care-i conduce fiul său Edi

Anghel Iordănescu este și el uimit de cât de strâns e clasamentul: ”Noi ne dorim să ne calificăm, normal, dar eu m-am convins după România – Ucraina și după Belgia – Slovacia că e o grupă teribilă, incredibil de grea! Nu aș fi crezut să fie chiar atât de grea! E atât de echilibrată încât e posibil ca oricare dintre cele patru echipe să meargă mai departe”.

ADVERTISEMENT

Primele două din clasament merg sigur în faza următoare a turneului, dar a treia are și ea șanse mari să capete un bilet pentru ”optimi”. Cele mai bune patru formații de pe locul al treilea obțin calificarea. Sunt șase grupe, deci numai două locuri 3 rămân pe dinafară. Cu măcar un punct din următoarele două partide, cu Belgia și cu Slovacia, România ar avea șanse imense să continue în competiție.

Care sunt pericolele pe care le prezintă jocul acesta cu Belgia și ce ar trebui să facă tricolorii? Anghel Iordănescu îi îndeamnă să rămână calmi, să nu se lase influențați de startul fantastic pe care l-au avut, cu victoria cu 3-0 împotriva Ucrainei. România a pornit ca outsider în prima etapă, și totuși s-a impus clar.

ADVERTISEMENT

România poate avea calificarea încă din seara aceasta, după meciul cu Belgia!

”Echipa națională trebuie să rămână echilibrată și sunt convins că jucătorii știu asta. Sper ca ei să fi recuperat energia pierdută, să oprească entuziasmul și să înțeleagă că meciul cu Belgia va fi la fel de greu dacă nu cumva chiar mai greu decât a fost cel cu Ucraina!” sunt opiniile pe care le-a exprimat ”Antrenorul secolului” în discuția avută cu FANATIK.

Iordănescu evită să pronosticheze vreun deznodământ, insistă că el discută doar ca un suporter al echipei naționale, nu ca fost selecționer și în niciun caz ca tată al selecționerului actual: ”Dacă ne calificăm? Întrebați-i pe antrenor și pe jucători!”. Puiu a asistat din tribună la victoria cu Ucraina și va fi pe stadion și astăzi pe arena din Koln, pentru meciul cu Belgia.

ADVERTISEMENT

E al doilea Campionat European la rând în care România este condusă de către familia Iordănescu. În 2016, tricolorii pe care îi pregătea Anghel au pornit binișor în misiune, deși au pierdut cu Franța, 1-2. Prestația din acel joc de deschidere a competiției a fost confirmată în etapa a doua, la 1-1 cu Elveția.

Radu Drăgușin e de acord cu opiniile lui Anghel Iordănescu

A urmat, însă, un rezultat dezastruos, 0-1 cu Albania, și naționala noastră a părăsit Euro 2016 cu numai un punct. Randamentul din ediția aceasta este deja unul cu mult mai bun, românii au trei puncte și le-au mai rămas de disputat două runde din grupă. Belgia, oponentul din seara aceasta, este formația cel mai bine cotată.

ADVERTISEMENT

Calculele de pe hârtie îi indicau pe belgieni ca favoriți ai grupei, numai că Lukaku și De Bruyne au început surprinzător de slab, au pierdut cu Slovacia în prima etapă, 0-1. Eșecul acela nu-i face pe tricolori să se relaxeze vreun pic. ”Nu vreau să fiu lipsit de respect față de Ucraina, dar adevărul este că Belgia e o echipă cu mult mai bună!”, a avertizat Radu Drăgușin în conferința de presă oficială în care a participat vineri seară.

  • 10.250.000 de euro a câștigat deja FRF din participarea naționalei la Campionatul European. Federația a primit 9.250.000 de euro pentru calificare și a mai produs 1.000.000 de euro grație victoriei cu Ucraina, 3-0
  • 2 e numărul victoriilor pe care le-a înregistrat România în istorie în campionatele europene. Tricolorii au învins Anglia în 2000, 3-2, și au câștigat acum cu Ucraina, 3-0
ADVERTISEMENT